torstai 26. marraskuuta 2015

COFFEE EVENING

Image and video hosting by TinyPic
Viime viikon perjantai-ilta huipentui työpäivän päätteeksi Coffee houseen, johon saatiin muutamien tyttöjen kanssa kutsu. En olekaan pitkään aikaan ehtinyt kahvittelemaan ja olikin mukava päästä rentoutumaan pöydän ääreen kuohuvaa siemaillen, herkkupöydän antimia nauttien ja käydä seuraamassa Katjan opastama, kuinka oma mieleinen kahvijuoma valmistetaan ja tepastella sen jälkeen nauttimaan siitä. Tästä olin todella innoissani! Valitsin perinteisesti jäälaten makusiirapilla ja koska välillä pitää vetää överiksi, valitsin päälle vähän kermavaahtoa.
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Tarjottavana oli Coffee housen suosituimpia tuotteita:
Namimunkkeja, macaronsseja, mansikka-raparperikakkua, mandariini- ja mansikkakakkua, suklaa-nougatkakkua, mozzarella- focacciaa, briejuusto-croissanttia, savulohipiirasta, salami-focacciaa, barbequekana täytteistä ruisleipää, mangofruitie ja mansikka smoothieta. 
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic 
© Eve
Image and video hosting by TinyPic 
©Eve
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
©Eve
Illan aikana valittiin arpomalla kolme onnekasta, jotka voittivat ihanan teesetin sekä kaikki saivat Coffee house-kangaskassillisen joulu-että tavallista kahvijauhetta, kahvipapuja, teehaudutinkupin sekä etukuponkeja. Sattuipa juuri sopivasti, sillä mulla olikin kahvi ihan lopussa kotona. :)
Image and video hosting by TinyPic
Coffee house 
..on Arinaketjuun kuuluva kahvila (eli S-etukortti esille kassalla), josta ensimmäinen Coffee house kahvila perustettiin Helsinkiin vuonna 1997.
Coffee house on tunnettu laadukkaista erikoiskahveistaan, joita tulee vuosittain lisää sekä monipuolisesta tuotevalikoimastaan makeasta suolaiseen. Kohderyhmänä on brändikeskeiset elämystenmetsästäjät.


Kahvit
Kahveina käytetään kahdenlaista kahvilaatua, josta peruskahvina käytössä on Brazil (toisen paahtoasteen =vaalea paahtoinen kahvi).
Erikoiskahveissa käytetään Momento-papua, joka on 3.paahtosteen kahvi.
Kahvit jauhetaan aina paikan päällä juuri ennen kuin kahvi keitetään. Näin varmistetaan että kahvi pysyy tuoreena,

Kahvin paahtoasteissa on eroa. Voitaisiin luulla (itseni mukaan lukien), että mitä vaaleampaan paahtoasteeseen mennään sitä miedompaa kahvi on -oikeasti se on päinvastoin.
Tumma paahtoasteinen on  vatsalle ystävällisempi ja maultaansa pehmeämmän makuinen. Vaalea paahtonen on taasen hapokkaampi, jolloin löytyy syy miksi kahvi saattaa joitain närästää.

Erikoiskahvit valmistetaan punaiseen maitoon siitä syystä, että kahvin rasva sekottuu maidon rasvaan, jolloin kahvi on maukkaamman ja paremman makuista.
Erikoiskahvien valikoima on runsas; listalta löytyy mm. lattea, suklaa- ja makukahveja, jääkahveja sekä jäätelöjuomia.

Iltaa oli viettämässä:
Image and video hosting by TinyPic
Kiitos Katjalle ja Coffee houselle  piristävästä illasta!

Pakkahuoneenkatu 16, 90100 Oulu

Tykkäätkö sinä käydä kahviloissa? Mikä on sinun lempi juomasi?

2 kommenttia:

  1. Tälleen talvella nappaan pipakakkulaten! Jos ei oo joulufiilistä sen kuoin jälkeen niin sitten on joku pielessä ja pahasti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! mie taisin juuri vuosi sitten hurahtaa kahveihin maistettuani jäälattea nimenomaan samaisella makusiirapilla! Tuo pitää kyllä paikkaansa xD

      Poista