tiistai 16. kesäkuuta 2015

Astridin kakku

Image and video hosting by TinyPic
Sain isosiskolta Koko Suomi leipoo-ohjelman ensimmäisen kauden voittajan, Anders Wikströmin, Onnellinen leipuri-kirjan. Kirjassa on toinen toistaan herkullisia ohjeita, joista ensimmäisenä toteutin sitruunaisen makuisen, Astridin kakun. Alkuperäiseen ohjeeseen lisäsin hieman sitruuna-aromia pohjaan että kuorrutteeseen sekä raastoin sitruunankuorta ja sivelin elintarvike kultatomua kuorrutteen pinnalle. Tässä on kesäinen ja raikas kakku, jonka voi tarjota pyöreän kakun muodon sijaan myös valmiiksi paloiksi leikattuna.
Pyöreä kakku on mitoitettu noin 12-15 henkilölle.

Pohja:
200g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan kuori raastettuna
(1tl sitruuna-aromia)
2½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
4 rkl maitoa
40 g voita
6 dl tomusokeria
1½ tl vaniljasokeria

Koristeluun:
marjoja
sitruunamelissanlehtiä

Vaahdota sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää raastettu sitruunankuori (jätä hieman koristeluun). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaa (20x30cm) tai irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on pinnaltaan kullanruskea. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.
(Kumoa kakku tarjoilulautaselle, niin että pohja on päällimmäisenä. Näin kuorrutepinta on tasainen.)

Valmista kuorrutus. Laita maito ja voi kattilaan ja lämmitä, kunnes voi on sulanut. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeria ja vakaa tasaiseksi.

Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Jos kuorrutus on liian paksua, voit lisätä tilkan maitoa. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla ja sitruunamelissanlehdillä.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti