maanantai 20. huhtikuuta 2015

Greippisima

Epäilen suuresti ettei täällä ole ainuttakaan, joka olisi onnistunut välttämän Dansukkerin sima-mainokset. Muhun ne iskivät heti, etenkin kun joukossa oli tavallisen siman lisäksi hieman erikoisempia vappusimoja!
Ollaan kaveriporukalla viettämässä vappua täällä Oulussa perusnyyttärimeininkiä kunnioittaen. Perinteisesti aion tehdä munkkeja sekä suunnittelilla olisi paistaa tuolta pakasteen pohjalta firman joululahja- eli kinkku. :D

Ajattelin kuitenkin jakaa sima-ohjeen, jota tein viime vuonna meidän nyyttäreihin ihka ensimmäistä kertaa. Voin rohkeasti suositella kokeilemaan tätä perinteisen siman sijaan! Lisäsin muistini mukaan fariinisokeria hippasen verran enemmän kuin ohjeessa oli- luultavammin vajaan 1desin verrran. :)
Jännäsin kovasti kuinka sima otetaan vastaan, mutta yllättävän hyvin sitä kumottiin lasiin. :)
Image and video hosting by TinyPic
Greippisima (3 litraa):

4 litraa vettä
1 greippi
1 pieni sitruuna
250 g  Fariinisokeria
250 g  Taloussokeria
0,5 dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia tai tummaa siirappia
1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
rusinoita

Kiehauta osa vedestä. Kuori kuorintaveitsellä hedelmien kuoret ja purista niiden mehut ja lisää ne keittämääsi veden joukkoon.
 Lisää joukkoon sokerit ja siirappi, sekoita. 
Lisää loput vedestä. Murenna hiiva haalean juomaan.
Anna seistä yön yli huoneenlämmössä.
Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Nosta pullot viileään paikkaan.
Sima on valmista vajaan viikon sisällä. Rusinoiden noustessa pintaan, tietää siman olevan valmista.

  • Muista! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä sulje pullon korkkia liian tiukalle.
  • Vinkki! Usein sima-ohjeissa pyydetään viipaloimaan hedelmät. Suosittelen, että viipaloinnin sijaan kuorit hedelmien kuoren ja puristat mehun, sillä viipaleista tulee usein simaan kitkeryyden makua!

Minkälaiset vappukarkelot siellä päässä on suunnitteilla? Valmistatko itse niihin jotain tarjottavaa?

8 kommenttia:

  1. Mä haluaisin kokeilla kans erilaisia simoja. Mulla on semmonen muistikuva, että tehtiin joskus inkiväärisimaa mutten oo ihan varma. Oon myös miettinyt kuinka sima sopis hyvin myös jouluun ja voishan siitä tehdä joulun makuisen :). Toki perussimakin on hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inkiväärisimasta oon kuullut pelkkää hyvää- pitäisi uskaltaa kokeilla sitä itsekin. Josko sitten ensi vuonna. :)Perussima itsetehtynä on myös oiva ja turvallinen valinta. :)

      Poista
  2. Haa! Täällä yks, joka ei oo nähny kyseistä mainosta :D En kyllä kato ikinä telkkaria, eikä sellasta enää täällä ookkaan, jos se mainos siis siellä pyörii :D Hyvältä näyttää sima! Täällä varmaan kattelen millanen tuo opiskelijavappu on, kun oon viimeksi viettinä vappua millään tavoin alaikäisenä :''D Munkkeja haluaisin tehä ja miksei simaaki nyt sun innoittamana! Veikkaan kyllä vähän, että oon liian saamaton tekemään simaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakaan ei oo liiemmin ehtinyt pitää telkkaria auki, mutta viime vuonna sima-mainoksia tuli jokasella mainostauolla. :DD
      No jos et saa aikaseksi tehtyä simaa tai munkkeja, niin onneksi niitä saa kaupasta valmiina ;) Tällöin pysyy ainakin munkin syönnissä kontrolli, kun ei joka nurkka oo niitä täynnä. :DD

      Poista
  3. Oii kuulostaa hyvältä ;))<3 mä meen vapuksi pyhäjoelle pitkästä pitkästä aikaaa! Taidan syödä koko vapun munkkeja ja ottaa rennosti :D hahah :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja maistuukin ;) Kuulostaapa tosi hyvältä vappusuunnitelmalta siellä päässä! Nauti, ota rennosti ja syöhän kerta kiellonkin päälle munkkeja ;))

      Poista
  4. Oii, kuulostaa namilta. ♥ Pitääpä huomenna laittaa simat käymään ja paistella munkkeja vappuna. Parasta keväässä. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks :) Ootpa ihana kun teet myös simat ja munkit- reipasta! <3 Tää on kyllä kevään kohokohta- omien synttäreiden lisäksi ;)

      Poista