perjantai 31. lokakuuta 2014

@ Blogger's Inspiration day

Image and video hosting by TinyPic
Kuva: Jim Bergström
Viime viikon lauantaina oli Indiedaysin blogger's inspiration day. Tapahtumapaikkana oli Ravintola Sipulin puutarhassa, jossa aiemmatkin  päivätapahtumat on järjestetty. Olin niin onnellinen saadessani tällä kertaa järjestettyä työvuorot niin, että pääsin lähtemään Helsinkiin, jonne otin avecikseni Ruusulaakson Roosan.

Oltiin hyvissä ajoin ravintolan ulkopuolella odottelemassa sisään pääsemistä, jonne alkoi tulla myös muita bloggaajia yhtä innostuneina. Mentiin kovan tuulen vuoksi suojaan pieneen katokseen, jonne Every home has a silver lining- blogin pitävä vinkkasi meidät sisään. Siinä odotellessa tutustuttiin toisiimme ja alkupäivä kierreltiinkin kolmistaan.

Sisään päästyämme haimme pitkältä leveältä pöydältä nimilaatan, jossa oman blogi nimi luki ja kiinnitimme sen paidanrintaan. Tämän jälkeen nappasimme fresita-pullon ja pieniä tarjottavia servetille ja menimme pienen pyöreän pöydän äärelle nauttimaan näistä ja viilentämään jännitystämme.
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic 
Samalla tarkkailimme mitä yhteistyökumppaneita ja tuttuja bloggaajia paikalla oli.
Käytyämme tekemässä ensimmäisen silmäyksen päivän meiningeistä ja poseraamassa Danyou- blogin Nannalle kuvauslakanan edustalla, siirryimme ensimmäiselle luennolle, jossa oli ruotsalaisten Fanny Lyckmanin ja Victoria Törnegrenin sekä Lontoossa asuvan 5 inch and up-blogin Sandran haastattelu.
Huhuh, että nämä naiset olivat upeita ja samoten heidän blogiensa kuvat!
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Kiinnostavin luento, jota odotin oli kuvankäsittely-workshop, jossa sai ammattilaisen vinkit onnistuneeseen kuvanmuokkaukseen. Opin ymmärtämään kuvankäsittelyssä shining ja shadow-työkalujen merkityksen ja viime päivinä olen lisännyt niitä kuviin. Oppimista vaikeutti tunnilla kuitenkin se, että piti itse vaan katsoa screenille ja yrittää sisäistää itselle tuntematonta photoshopin käyttöä.
Image and video hosting by TinyPic
Käytiin myös Olympyksen pisteellä ihastelemassa peniä kääntyvällä kosketusnäytöllä. Mieletön plussa tässä olisi se, että wifi-yhteyden avulla saisi kuvattua etäohjauksella ja siirrettyä näin kuvat välittömästi puhelimeen ja jakaa näin sosiaalisessa mediassa kätevästi. "Selfie"-kuvakin onnistuisi älyttömän helposti. :D Tää jäi ehdottomasti raksuttamaan mieleen seuraavana hankintana. Kamera on kooltaan ja painoltaankin niin pieni ja kevyt!
Image and video hosting by TinyPic
Kuva: Roosa
Image and video hosting by TinyPic
Kuva: Jim Bergström
Image and video hosting by TinyPic
Samassa pisteessä valokuvaaja Lauri Laukkanen antoi vinkkejä kuvaukseen sekä käytiin kuuntelemassa Brand-mallitoimiston Head bookerin Nora Ojalan vinkkejä, kuinka onnistua kuvissa ja miten ottaa erilaisia yksityiskuvia asusteissa ja vaihtaa perusposeeraus luonnollisempaan ja jopa dramaattiseempaan lookiin.

Käveltiin myös katsomassa Mikko Rasilan pisteen ympärillä, jossa sai vinkkejä annoksen ja kattauksen ikuistamiseen sekä tunnelman vangitsemiseen.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Hobbyhall oli tarjonnut sisustuksesta innostuneille nurkkauksen, jossa sai tehdä pikastailauksen heidän tuotteillaan ja samalla osallistua kilpailuun.
Image and video hosting by TinyPic
Törmättiin myös ihanan hyväntuuliseen Anniin, jota pyydettiin yhteiskuvaan mukaan. :) Me kun unohdettiin Roosan kans täysin ottaa yhteiskuva siinä lakanalla. Oli niin kiva nähdä Annia pitkästä aikaa ja vaihdella pieniä kuulumisia. Anni koukkas mukaansa vielä Senjan, ja mentiin yhdessä porukalla De Kuyper -drinkkipöydän äärelle valikoimaan mieleiset juotavat. Mahdollisuus olisi ollut päästä myös itse tähän pestiin, mutta mie en uskaltautunu heittäytyä baarimikon essuun. :D Mie valitsin Ruby doon, joka oli älyttömän hyvää. Juomaan tuli de kyuper sour grapefuittia, tropicana la rossa-verigreippimehua ja fresitaa. Tosin loppuun en kehdannut juoda sitä, ettei tule pientä nousuhumalaa, ahaha  :D
Image and video hosting by TinyPic
Kuva: Nanna
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Kolmas ja viimeinen luento oli Tickle you fancy- blogin Saran houstaama keskustelu bloggaamisesta, jossa vieraina olivat Indiedaysin omat bloggaajat Ainon tarinoita bloggaamisesta -blogin Aino, Annika O. sekä At Maria's blogin Maria. Keskustelu oli ihanan rento, sujuva ja huumoripohjainen.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Mulla oli muutama bloggaaja mielessä, joille halausin käydä juttelemassa, jos vain uskaltaisin.
Monesti ujous iskee siinä vaiheessa, kun kohde lähestyy ja hän liikkuukin oman seurueen kanssa ja sitten tulee sellainen olo, ettei kehtaa keskeyttää heidän juttujaan. Noh, mie tein sen kolmelle. :D
Ensiksi vastaan tuli jo monta vuotta seuraamani iloinen Colour me- blogin Juulia- Neiti oli livenä vielä ihanampi ja lunasti ne odotukset, joita mulla oli. Sen perään vaihdettiin pari sanaa Kaksi yhden hinnalla- blogin Riikan ja Jennan kanssa ja tapahtuman loppuvaiheessa näin myös yhtä odotetuinta kaunotarta Susanna Aleksandraa, joka oli liikkellä Sharonin kanssa. Ilkesin keskeyttää tyttöjen asukuvaukset, sillä liian usein tulisi mahdollisuutta päästä juttelemaan. Kiitos tytöt mukavista rupatteluhetkistä! Yhteiskuvia en ihan kehdannut pyytää, vaikka kiva pieni muisto se olisi ollut. :) Ensi kerralla pitää olla entistä rohkeampi ja lähestyä useampaa muutakin. :)
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Kiitos vielä Roosa ihan huipusta seurasta viikonlopun ajan sekä Indiedaysille tapahtumasta.
Instagramissa löytää hästägillä #BID2014 paljon kuvia päivätapahtumasta.

Indiedaysin sivuilta näkee päiväntapahtumista ja illan blogi awardsista lisää kuvia, joten kannattaa käydä nekin kurkkaamassa. :)

Mitä te tykkäsitte tästä postauksesta?
Keitä muita siellä oli paikanpäällä? :)

10 kommenttia:

 1. Vouuu tykkäsin tästä kyllä tosi paljon ♥♥ piti oikeen lukea tarkasti ajatuksen kanssa jokainen lause :)♥ vitsi että näyttää kivalta ja nuo pisteet tosi monipuolisia. Tuo kuvien muokkausjuttu olis tullu kyllä tarpeeseen! Mukava ku törmäsitte ihaniin uusiin tuttavuuksiin sekä anniin :)♥ äää Olisipa päässy mukaan :(((( ens kerralla sit ;)♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Emilia, että jaksoit paneutua tekstiin ja että tykkäsit tästä. :) Toivottavasti keväällä olet mukana <3

   Poista
 2. Voi ei! Niin ihanan kuuloinen päivä. :) Mäki haluaisin tonne mennä joskus ehottomasti, mutta ne kutsut tuonen tulee harmillisen myöhään ja täältä Pohjoisesta lähteminen vaatii vähän säätöä. Tosi kiva oli lukea tästä päivästä enemmän. :)

  Tykkään ihan hirveesti sun asusta. Oon varmaan kattonu samanlaista neuletta joskus kaupoilla. ;) Hieno on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä harmi, että kutsut tulee vähän vime tipassa. Matkustamiseen ja majotukseen uppoaa kuitenkin harmittavan paljon rahaa. :/
   Toivottavasti keväällä sitten siekin pääset tuonne! Niissä pistessä on varmasti jokaiselle jotakin, jos ei niin ainaki ruoka- ja juomapöydässä tulee viihdyttyä. :D Kiva kuulla, että tykkäsit tästä postauksesta.
   Voi kiitos Emmi, tulee aina kauhea asukriisi ja alemmuudentunne tuollaisissa tilanteissa kun ympärillä on niin upeasti pukeutuvia ihmisiä. Tuo neule on kyllä niin ihana!! <3

   Poista
 3. Tosi ihana ja monipuolinen postaus sulla päivästä ja oli kyllä mahtava juttu, että pääsit mukaan! Näyttää siltä, että päivään on panostettu mukavasti, moni juttu tuolla kiinnostais kyllä muakin varmasti :) Ja supernätteinä ootte Roosan kanssa olleet paikalla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla Anni, että kuvaus päivästä oli monipuolisen kuuloinen ja näköinen. Olis ihan huippua jos kasa meitä oululaisia olisi tuolla. :) Kiiitos Anni, Roosa on kyllä niin hehkuvan kaunis <3

   Poista
 4. Olitpa hyvin selittäny tuosta päivän kulusta! Kuulosta kyllä ihan huipulta! <3 Tosi hyviä kuvia oot napsinut ja molemmat ootte olleet tosi kauniina liikenteessä! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa <3 Päivästä jäi kyllä niin iloinen ja kiitollinen fiilis. Ihana kuulla että tykkäsit kuvista <3

   Poista
 5. Kivoja kuvia päivästä ja ootte ollu niin nätteinä! :)

  VastaaPoista