tiistai 30. syyskuuta 2014

Aina ei pääse helpolla

Image and video hosting by TinyPic
Pitkin viime viikon alkua oli flunssainen olo ja viimein keskiviikkona iltana kuume tuli nuhalle tekemään seuraa. Eilinen oli onneksi vielä vapaapäivä, joten sain ottaa vielä hieman rauhassa. Tosin viime viikon lopulla sain uuden vaivan, nimittäin ihottuman/ allergisen reaktion, johon kävin eilen hakemassa apteekista kortisonivoidetta.

Viime viikon alussa käytin parina iltana vicksiä vastaavaa snifferiä rintakehälle, jotta tukkoisuus lähtisi ja nenä aukeasi. No röörit aukesi ja oli suhteellisen hyvä nukkua. Mutta heti niiden kahden yön jälkeen alkoi hieman kutittaa kaulaa ja tuli sellainen mielikuva, että tällainen puristava tunneko niillä on, jotka ovat allergisia esimerkiksi pähkinöille..
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Seuraavana aamuna peiliin katsoessa  huomasin punoitusta kaulalla ja rintalastan alueella -eikä!! Sen kamalan punoituksen päälle se kutina oli tuskanen. Iho ei ole ollut alueella missään vaiheessa rikki, johon olen voidetta levittänyt! Pari päivää koitin loppujämäisellä bebanthenilla ja aloeveralla saada ihottumaa aisoihin tuloksetta ja kutina vaan lisääntyi.

Eilen marssin tosiaan apteekkiin, näytin oireeni ja sain siihen kortisonia. Koitan nyt sillä saada tätä hoidettua ja mikäli tää ei tästä rauhotu, ei auta muu kuin lähteä lääkärin vastaanotolle. :/

Mulla on perusherkkä iho, pienenä on ollut naama kuulemma punainen pesuaineista ja tuoreimpana muistona on parisen vuotta sitten sattunut työtapaturma harjoittelussa, Sen tarinan voit käydä lukemassa täällä. Syvälle sydämeeni on porautunut kolmen ihmisen suuri apu. Rakas täti lähti käyttämään päivystyksessä, ei pelkästään vienyt mua sinne, vaan istui siellä mun kanssa niin kauan että pääsin lääkärin luokse, käytti apteekissa ja vei kotiin. Kiitos vielä Leena ( otan suhun todennäköisesti pian yhteyttä). <3 Silloin asuessani vielä ystäväni, Veeran, kanssa apu oli ihanan lähellä. Sain iltaisin luksusmaisen hiustenpesun ja siteen vaihdon käteeni. Niinä aikoina mulla ja pikkusiskolla oli myös valmistumiset lähestymässä, joten harjoittelun päätyttyä (ja koulun kanssa saadun keikan SantaParkissa myötä) suuntasin kotiin Rovaniemelle leipomaan juhliimme. Siellä rakas pikkusiskoni, Eve, piti myös niin hyvää huolta musta. Teki aamupalat, huolehti lääkkeet, käytti suihkussa :') ja vaihtoi käteen siteen. Silloin tunsin niin suurta välinpitoa. Kiitos vielä teille <3
Image and video hosting by TinyPic
Että tämmöistä tänne!
Kiitos ja anteeksi!

2 kommenttia:

  1. Mulle on vähän samantapaista ihottumaa ilmestynyt parin viikon aikana samaan kohtaan plus käsiin, jonka aiheuttajaksi epäilen pyykinpesuaineen vaihtoa. Oireet ei oo läheskään yhtä rajut kuin sulla, mutta pienet ihoalueet punoittaa ja kutisee niin prkleesti, ettei naurata. Vaihdan pesutökötin takaisin vanhaan ja seuraan tilannetta, mutta toivon ettei lääkäriin asti tarvis lähteä... Ja toivotaan samalla kans, että sullakin homma helpottuu pian :)

    VastaaPoista
  2. Hei Anni!
    Tuo on kyllä kurjaa! Mieki vaihtelen joka kerta yleensä huuhteluainetta, enkä oo onneksi saanu niistä mitään oireita. Toivottavasti sunki ongelma ratkeaa!
    Mulla on hieman auttanu tuo kortisoni- iho vaalentunu hiukan, eikä kutita enää niin paljon. :)

    VastaaPoista