keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Liebster award


SÄÄNNÖT

1. Postaa palkinto blogiisi.
2. Kiitä bloggaajaa, joka antoi palkinnon sinulle ja linkkaa takaisin hänen blogiinsa.
3. Kirjoita 11 satunnaista faktaa itsestäsi.
4. Vastaa nimeäjäsi 11 esittämään kysymykseen ja aseta 11 kysymystä sinun ehdokkaillesi.
5. Nimitä 11 bloggaajaa, joille haluat tämän palkkinnon antaa.
6. Ilmoita ehdokkaillesi, että olet nimennyt heidät.


Kiitos Laura tunnuksesta ! :)

Näitä asioita ei voi kyllä hetkessä rustata, jotta ne tuntuisivat oikeilta faktoilta. Mulla ainakin vaatii muutaman päivän makustella asioita, joita huomaan arkipäivässä ja käytännössä tulevan vastaan ja joissa "poikkean". Joissakin kohtaa tuli vähän seposteltua liikaakin ja juttu oli pakko katkasta ennen kuin siitä olisi tullut syntisen pitkä.

1. Olen erittäin ääniherkkä ihminen. Mulla ärsyttää ehkä kaikkein eniten sähköhammasharjan ja hiustenkuivaajan äänet. Etenkin jos kylppärin ovi on auki tai jos hampaiden pesijä kävelee ympäri asuntoa. Musiikin huuattaminen autossa (ikkunaa auki pitäen) on myös vähän noloa. 

En pysty saamaan unta, jos joku kuuntelee musiikkia tai/ja katsoo telkkaria. Mulla täytyy olla täysin hiljaista, jotta voin nukahtaa, muussa tapauksessa pääsen nukkumaan vasta kun talo on hiljainen. Herään myös jopa siihen, kun joku hiipii yöllä veskiin tai nousee vain mua aiemmin. 

2.En osaa sanoa varmaksi faktaksi sitä, että rakastuneena olisi blondimpi? :D Ei taivas oon välillä päivitelly pienessä pääkopassani, että oonko oikeesti näin hönö.


3. Mulle on erittäin tärkeää pitää kodissa etenkin keittiö ja vessan lavuaari puhtaana. En pysty aloittamaan aamua, jos tiskialtaassa on astioita tai on muuten sekaista. 


4. Jos asioidessani kaupassa huomaan siinä kassalla tai kotimatkalle lähtiessäni, että unohdin ostaan jotain, en voi palata samaan kauppaan uudelleen vaan menen seuraavasta kaupasta hakemaan puuttuvan ostoksen. Myös samassa kaupassa päivän aikana toista/kolmatta kertaa asioimaan lähteminen, vaikka kaverin kanssa on tuottanut mulle jotain ihme nolostusta jo yläasteelta asti..

5. Pidän itseäni harrastusteni; valokuvauksen ja leipomisen, tiimoilta ihan tavallisena tallaajana. Ajattelen jokaisen osaavan ne jutut, joten kun joku kehuu kuviani tai leipomuksiani häkellyn joka kerta ja sanon, että "kiva jos tykkäät". :D En osaa sanoa muuta. Jännitän kai aina vähän että onkohan kakku hyvää muidenkin mielestä ja olikohan nää kuvat nyt sittenkään ihan hyviä. Vaikka olen itsevarma tekemisistäni saadessani tilauksen tutuilta kakkuja varten tai mua pyydetään ottamaan kuvia, niin joku siinä tuloksessa aina jänskättää. :D En koe että mun pitäis miellyttää toisia, mutta mulle on tärkeää että toinen on tyytyväinen.

6. Pyrin välttämään konflikti-tilanteita ja näin ollen pyrin ehkäisemään tapahtumien syntymistä tai haluan olla sovittelija. Oon aika rauhallinen tilanteessa ku tilanteessa ja en oo ikinä tainnut korottaa ääntäni kenellekään muulle kuin pikkusiskolleni, sori sisko! Toisaalta en osaisi kuvitella itsestäni mitään raivohärkää. Ei ne asiat huutamalla parane. :D 


7. Näin iän myötä, olen alkanut kauhukseni toteamaan muistuttavani horoskooppini (oinaan) piirteitä. Olen aina ollut sitä mieltä, etten vastaa kyseisen horoskoopin kuvausta oikestaan tippaakaan. 

En ole ensinnäkään oikukas, "minä, minä, minä"-tyyppi, yllytyshullu, spontaani, itsekäs, suorasukainen, johtajatyyppi, kärsimätön jne. Oon kaikkien näiden vastakohta. :DD
Uniluodolla oli ihan hauska kuvaus tästä horoskoopista. :D )


Mutta sen missä näen edustavani tätä kyseistä merkkiä on silloin, kun leivon, laitan ruokaa tai jotain muuta, joissa tarvitaan luovuutta, silmää jne. 

Vaadin 110% onnistumista leipomuksissani ja mikäli tulee jokin kämmi, soimaan itteäni siitä ja olen valmis heittäämään koko moskan roskiin. Rauhoittelen itseni sillä, että välissä täytyy epäonnistua ja en tiedä miksi, mutta sanon että joka kymmenes kerta kohtaan epäonnen, vaikken ikinä laske oliko se 10. kerta, get the point?

8. Haluaisin alkaa lukemaan vanhoja kouluaikaisia muistiinpanoja/uusia ennen kaikkea historiasta, uskonnosta, maantiedosta ja espanjan kielestä. Tuntuu että olen unohtanut kaiken enkä halua näin nuorella iällä sairastua muistisairauteen eli (ajatus lyö tyhjää, katsotaanpa se sano googlesta) alzheimerin tautiin. Välillä tuntuu, että mulla on ihan kökkö muisti maantiedon ja historian suhteen ja välillä vähän kaikkien. Se on huolestustuttanut mua itseä aika paljonkin.

9. Aivan kuin kärsisin luulosairaudesta.:D No itseasissa välillä tunsin koulussa kärsiväni vaikka mistä ja pelkään sairastuvani diabetekseen ja muihin perinnöllisiin sairauksiin. 

10. Nyt viimeisen vuoden sisällä olen huomannut kasaavani päämäärätietoisia, suorasanaisia ja sanavalmiita ystäviä ympärilleni. Näen asian pelkästään plussana. Koska itse olen aika mukavuudenhaluinen, rauhallinen ja toisia (mielellään) passaava,joten tunnen sen olevan itselleni vaan hyvästä että ympärillä on mun luonteen vastakohtia ja ääripäitä, joilta saan rehellistä ja aitoa palautetta vasten naamaani. 

Kadehdin oikeastaan heidän itsevarmuutta uskaltaa tehdä asioita sen pitempää miettimistä esim. "tapasin eilen miehen tinderissä ja sovin huomiselle treffit". Itse en uskaltaisi lähteä tapaamaan tyyppiä, jonka netistä tapaisin. Kynnyksenä mulla on siinä se, että kuinka pahasti se pettyis kun näkis mut ja vastaanko yhtään sitä tyyppiä, jonka mielikuvassaan se meidän jutuista ja kuvista sai. En pelkää pakkeja, mutta itselle se ei oo se oikea juttu nähdä mahdollinen kumppani. 

11. Sokerina pohjalla: Oon aika vammaileva tyyppi. Plussaa on aina jos kaveritkin uskaltaa vammailla- sillon tunnen suurta sielunkumppanuutta ja voin olla täysin omaitseni. :D
Ne ketkä muistaa Separila-mielisairaala pelin vanhoilta ajoilta, jota pöytäkoneella pelattiin on vaikuttanut mun persoonaan mahdollisesti jopa pysyvästi. Pelissä toimit hoitajana, joka on Separila -nimisessä mielisairaalassa viemässä potilaita heidän haluamiinsa huoneisiin. Potilailla on vaan astetta vaikeampi puheongelma, josta on välillä vaikea saada selvää. Sun tehtävänä on ottaa sanoista selko ja klikata luulemasi kuulema huone. Jos valitsit oikein, potilas kiittää aina milloin milläkin äänenpainotteella sanan "kiitos". Näitä eri äänipainotteita sanasta "kiitos" käytän siis ihan normi arjessa (en tosin kaupassa), kuten töissä (en kuitenkaan asiakkaille xD), kavereille ja kotona.  Myös saunaan lähtiessä kaverin kans käytetään tuota "hauna hauna". Voi, mikä kultainen nuoruus.

Lauran kysymykset:

1. Miten päiväsi on mennyt?

Tulin eilen Rovaniemelle vanhempien luokse isosiskon ja hänen miehensä sekä Sulo-koiran kyydillä. Lähdin aamulla 12km pyörälenkille, mutta lenkki loppuikin lyhyeen sillä pyörästä olikin rengas tyhjänä. Olin aikeissa lähteä talomme vieressä olevalle pururadelle lenkille mutta fiilis katos sen sileän tien. Tämä päivä ollaan oltu perheen kesken vain kotona, mutta illan päälle tulee onneksi mummulaan serkut, joiden kanssa kahvistellaan ja kukutellaan. Mie tosin oon tällä puhdistuskuurilla, enkä näin ollen saa herkutella-nice! Illan päälle katon josko porukoitten toisessa pyörässä ois ilmaa ja käyn iltalenkillä.

2. Kenelle ihmiselle soittaisit yöllä paniikissa?

Oulussa ollessani ensimmäisenä varmaan ystävälleni Annelle. Tää lyyli olis heti jelppimässä.

3. Jos tulisin kylään, mitä tarjoaisit minulle?

Hmm, mistä mut tunnetaan.. Ensin tulisi mieleen kuppikakut, mutta ne taitaa olla menneen kesän juttu? Varmaan makeaa omenapiirakkaa tai parmankinkkku-piirasta.

4. Missä päin Suomea haluaisi asua ja miksi?

Tänä kesänä aika lailla päivilleen olen asunut Oulussa jo neljä vuotta! :o Vaikka vannoin aikoinaan asuvani aina Rovaniemellä ja että se on mun koti, olen vaihtanut mielipidettä ja tunnen Oulun olevani mun paikka. Ympäristö ja ihmiset ovat saaneet mut tykkäämään Oulusta. Mulle on tärkeää että asuinkaupungissani on tuttuja. Tykkään tutustua uusiin ihmisiin, mutta sopeutumista helpottaa, jos tunnen edes pari ihmistä kyseisestä kaupungista. Rakastan kesäkaupunkeina erityisesti Raumaa, jossa isosiskoni anoppi ja hänen toinen lapsensa asuu. Voi kun siellä pääsisi käymään useammin.

5. Mikä on lempikirjasi ja miksi?
Siitä on aikaa, kun viimeksi olen lukenut kirjan alusta loppuun, mutta mieleenpainuvin muisto on Mary Higgins Clarkin Kaksoset-kirja. Pidän murhamysteereistä ja tämä kirja vei montakymmentä sivua minua mennessään ennen nukkumaan menoani. Joskus jopa pikkutunneille asti.
Myös yksi novellikirja on mun lemppari, jonka kerran luin junamatkallani. En nyt vaan saa mieleeni kirjailijan enkä kirjan nimeä, mutta lisään sen kun palaan takaisin Ouluun.

6. Millainen olisi unelmien päiväsi?
Eikö jokainen päivä ole unelmien päivä? Mulla ei ole sellaista the päivää, josta unelmoin. :/

7. Hauskin juttu lapsuudessasi?

Ystäväni Laura oli tullut mummulaansa meidän naapuriin taas yhtenä kesänä. Oltiin molemmat Nylon beat faneja ja päätettiin vetää keikka meidän takapihalle naapureillemme. Harjoteltiin pieniä koreografeja ja biisejä eli varmaan levyjen kaikki. xD Hiusvärin perusteella Laura oli Jonna ja mie Erin. Aiottiin kirjoittaa kutsulaput postilaatikkoihin, mutta keikka ikävä kyllä thank god jouduttiin peruumaan, sillä Laura ja muut lähtivät mökilleen/kaupungille sinä päivänä. Naapurin pojat ois saanu aika mahtavat naurut siitä..

8. Kuka tietää sinusta ne pahimmatkin salaisuudet?

Pikkusisko ja lapsuudenystävä Veera.

9. Minkä asian haluaisit tehdä juuri nyt?

Juuri nyt haluaisin syödä jäätelöä ja lähteä tekemään se aamulla kusahtanut pyörälenkki!
--> 18km lenkki tehty ja haasteeseen vastaaminen saa jatkua. :)

10. Jos saisit valita, niin haluaisitko osata lentää vai hengittää veden alla.

Pelkään korkeita paikkoja, joten valitsen veden alla hengittämisen.

11. Miksi juuri sinun blogia pitäisi lukea?

Kamala, en osaa tällaiseen vastata.  Jos kiinnostaa kuulla kuulumisista ja reseistä, niin tämä on se oikea sivusto sinulle. Reseptejä ei ole kyllä vähään aikaan näkynyt, mutta siihen tulee kyllä muutos! :)

Kysymykseni sinulle:


1. Mistä olet ylpeä juuri nyt?

2. Missä asioissa huomaat olevasi aikuistunut/kehittynyt/muuttunut viimeisen kahden vuoden aikana?
3. Millainen ihminen nostaa verenpaineesi nollasta sataan?
4. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi ja mikäli se ei ole toteutunut, mitä ajattele tästä vanhasta ammatinhaaveestasi?
5. Kuka on esikuvasi ja miksi?
6. Lempi kesäherkkusi?
7. Mikä on ollut tähän asti paras asia tänä vuonna?
8. Lempi urheilulajisi?
9. Mitä asioita suunnittelit kesän aikana toteuttavasi ja onnistuitko niissä?
10. Mitkä kolme ovat lempi kaupunkejasi?
11. Mikä sinulle elämässä on kullan arvoista? :)


Haasteen saavat:

Roosa, Essi, Emilia, Anna, Anni, Jarno, Enni, Jozella, Tania, Vilma sekä kaikki muut jotka haluat tähän haasteeseen vastata. :)

9 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta ihana! Tää oli rehellisesti sanottuna yks mielenkiintosimmista tällaisista postauksista :) Kirjotit jotenkin tosi hyvin ja jotenkin silleen, että tän tekstin ois tunnistanut tulevan sulta vaikkei sitä ois tiennytkään :D vaikea sellttää! Kivoja faktoja susta ja vaikka en tiennykkään niitä ennestään niin ne silleen "sopi" sulle tai kai oon vaan vaistonnu susta jotenki tuollasia juttuja :) oot ihana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Anni <3 Ihana, jos sun mielestä oot pystyny näkemään mut tuollaisina piirteinä, joilla kuvailin. :) Innolla odotan sun faktoja ;)

   Poista
 2. Heh, kiitos paljon haasteesta, oli mielenkiintoista lukea sinun kirjoittamia juttuja itselstäsi! :) Ymmärsinköhän ihan oikein, onko tuo "palkinto" niinku että saa tämän haasteen vai häh? :D

  VastaaPoista
 3. Haha, joo on se mun mielestä :D ainaki aiemmin noita "palkintoja" saadessani on mukana tullu haasteita/ kysymyksiä. :)

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva lukea tälläinen faktapostaus, kun aloin ihan vasta seuraamaan sun blogia! :) Teehän niitä resepti-postauksia, kuulostat aika hyvältä leipurilta! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii kiva kuulla ja tervetuloa seurailemaan! :) Laitetaanpa pikapuolin toteutumaan! :)

   Poista
 5. Olipa ihana lukea tätä postausta ♡ jotenkin oot kirjottanu niin ihanan avoimesti ja tarkasti! Huippu oot, jatka samaan malliin :)) ja kiitos vieltä tästä haasteesta :)

  VastaaPoista
 6. Hehehe, vielä me pidetään meidän esitys! T. Jonna ;)

  VastaaPoista