perjantai 16. toukokuuta 2014

Uusia tuulia kodissa

Sisustaminen on aina todella rentouttavaa puuhaa, se on myös loputonta. On ihanaa lukea sisustuslehtiä, mainoksia, Hobbyhallin kuvastoa ja imeä niistä inspiraatioita ja ideoita. Olen aina rakastanut sisustamista. Hetkellisesti uusi järjestys tai pieni uutukainen tuntuu hetken aikaa niin oikealta ratkaisulta, mutta pian sitä huomaakin olevansa taas kääntämässä kämppää ympäri ja ympäri. 

Se on myös jännä, kun katsoo kuvia vanhasta järjestyksestä ja sitä edellisestä ja sitä edellisestä. Siinä huomaa oman kehityksen ja kuin iän myötä oma tyyli alkaa myös löytyä. Joskus voisi tehdä kuvakollaasin erilaisista sisustuksista, miltä oma huone/koti näytti kun asui kotona, ensimmäisessä asunnossa, kämppäasunnossa ja sitten viimeisessä olisi nykyhetken tilanne. Sen verran voin valoittaa että suunta on mennyt loppua kohden aika pelkistettyyn, valoisampaan ja niin kuin aikaisemmin sanoin, aikuisempaan tyyliin- pieniä koriste-esineitä, krääsää ei löydy ainakaan hirveästi.
Helmikuussa tuli vuosi siitä, kun muutin tähän 34 neliön yksiöön. Kämppäasumisen päätyttyä löysin samasta taloyhtiöstä, vastapäisestä talosta itselleni ihanan ja valoisan oman luukun. Asuntopostaus-video sekä kuvat, miltä asunto näytti alkuvaiheessa löytyy TÄÄLTÄ. Tässäkin voin todeta sen, että onpa vain karseen näkönen olkkari! Mutta sillä hetkellä se oli ihan fine ratkasu.

Hankin tässä alkuvuodesta uuden, kauan haaveilemani divaanisohvan vaaleanharmaan värisenä. Sohvan divaaniosa on liikutettava, joka vaikutti paljon ostoratkaisuuni. Se mitä sohva vielä kaipaa, on se oikean värinen ja materiaalinen viltti. Sohvatyynyn päälisiä olen saanut isosiskolta, joka syksyllä lähetti ihanan sisustus-paketin, joista viimeisimpänä sain pääsiäisenä nuo kolme sohvalla makaavaa tyynynpäällistä; pinkki, vaalea-ja tummanharmaa. Jokainen tietää, että pinkki ei ole mun väri, mutta jostain kumman syystä sitä löytyy sisustuksessani joko pienen kajarin, vedenkeittimen tai juurikin tämän tyynynpäällisen verran.

Pidän sisustuksessa valkoisesta, mustasta ja harmaasta sekä beigestä väreistä. Tehostevärejä löytyy yleensä verhojen, mattojen, tyynyjen ja kodinkoneiden muodossa. Ne tuovat raikkautta, piristystä ja näyttävyyttä muuten niin rauhalliseen yleisilmeeseen.
Sohva- Asko, Sohvatyynyt- lahja (tiedustelin kuitenkin ja näitä löytyi Jyskistä)
Isosisko oli kehittänyt muutaman valokuvan sekä kehystänyt ne. Sain ne pääsiäisenä, mutta tähän asti ne ovat olleet pöydällä odottaen saavan oikean paikan. Sanna kyllä ehdottikin laittaa kuvat juuri tuon sisustustarran alle, mutta itse mietin sitä, tuleeko tuolle puolen seinää liikaa "painoa". 
Loppujen lopuksi tuo on juuri oikea paikka niille. Vaikka tässä on vain pieniä osa tärkeitä ihmisiä, niin nämä henkilöt tekevät elämästäni merkityksen arvoisen. Vanhemmista, isosiskosta ja siitä toisesta puoliskosta on vielä saatava kehystettyä kuvat tälle seinälle.

Pitemmän aikaa tämä pitkä "tv-seinä" on tuntunut hirveän valjulta. Tauluja en ole viitsinyt laittaa, koska asunnosta tulisi heti pienen oloinen ja taulut telkkarin yläpuolella ei ehkä olisi hyvä juttu (?). Mutta nyt tuntuu kotoisammalta saada viimeinkin kuvia omasta elämästä esille. Tähän asti en ole pitänyt kovin kuvia esillä. No ei mulla ole ollut kyllä niille laskupaikkaa, muutenkuin ehkä noissa ikean lipaston koloissa. Jääkaapin ovessa mulla tosin on aina välillä kuvia teipattuna.
Kartell lamppu-lahja (mutta saatavana esim. Stockmannilta)
Pala-kalenteri- lahja (löytyy useimmista sisustuskaupoista, kuten Kodin1)

Olen katsastellut verhoiksi kesäksi turkoosia väriä ja samoin myös ajatuksen ottaa samat verhot myös valkoisina, jolloin laittaisin ne pareina roikkumaan (turkoosi-valkoinen). Turkoosia unelmaani aloin toteuttaa pienenä osina- uusilla kynttilöillä ja koristekivillä.
Turkoosit kynttilät ja koristekivet- Kodin1
Valkoiset kynttilät-Stockmann, Koristekannu-lahja, Pöytätabletti- Ikea

Hankin vapun tienoilla kaapin oven ikean lipastooni. Alunperin olisin halunut ovet hyllyn alarivistölle kiinnitettäväksi, mutta ne tällöin sisustuskorit/laatikot eivät mahtuneet enää koloihin. Nimittäin en ollut tietoinen, että ne eivät ole pelkästään ovet, jotka kiinnitetään hyllyyn, vaan niiden mukana tulee parin millin paksuiset "laatikot", joihin oven saranat kiinnitetään.. Joten täytyi ottaa suunnitelma b käyttöön ja sulkea ylärivi ovilla, jossa samalla peittyi muutama koriste-esine..

Lipasto-Ikea, Mustat säilytyslaatikot-Ikea, Harmaat säilytyslaatikot-Prisma
Pääsiäisenä isosiskon ja hänen poppoon tullessa pohjoiseen, sain samalla heiltä ostamani kotiteatterisarjan. Ai että, onhan se nyt niin mukava katsoa elokuvia ja muita ohjelmia kun äänet ja tehosteet kuuluvat. Pikkuinen parinkymmen tuumainen teeveeni lähti kaappiin, kun siippani toi asunnoltaan oman hieman isomman telkkarin. Alkaa tää koti tuntua entistä viihtyisemmältä.

On hyvin paljon mahdollista, että juuri kun olen saanut nämä kuvat julkaistua, olen jo muuttanut paikkojen järjestystä jonkin verran. :D Musta tuo nimeltämainitsematon nurkka näyttää liian täyteläiseltä. Mutta näinhän se vain menee. Yhtenevää linjaa haetaan aina vain.

Seuraava sisustukseen liittyvä postaus voisi käsitellä sitä, mitä aion vielä hankkia olohuoneeseeni niiden verhojen ja maton lisäksi. :)

Toivottavasti tykkäsitte edes vähäsen tästä. 
Millaisia värejä teidän kotoa löytyy?

6 kommenttia:

 1. Hei! Näyttääpä kivalta! Itsekin tykkään siitä, että isommat pinnat ja huonekalut ovat rauhallisen värisiä ja tehostustaa saa sitten vaikkapa sohvatyynyin. Niillähän on kauhean kätevä vaihtaa hieman ilmettä vaikka kesän ajaksi :). Tuo turkoosi näyttää muuten ihanan raikkaalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja <3 Juurikin verhoilla ja tyynynpäällisillä on mukava vaihtaa huoneiston yleisilmettä eri vuodenaikoina. :) Odotan jo uusien verhojen saapumista postista. :P

   Poista
 2. Onpas siulla kivan näköinen asunto. Itsekin tykkään sisustamisesta ja sisustuslehtiä tulee selailtua paljon, vaikka lehden ois selannu kuinka monta kertaa niistä löytyy aina jokin uusi idea. Itsekin olen mennyt sisustuksessa yksinkertaisempaan suuntaan ja värit ovat hillitympiä kuin ennen. Meillä oli tänne muuttaessa olkkarissa punainen sohva ja verhot, makkarissa vihreää ja ruskeaa ja keittiössä sinistä. Nyt punainen on saanut väistyä ja tilalle on tullut harmaa ja valkoinen, ruskea ja sininen ovat saaneet jäädä. :) Ite tykkään myös uusiokäyttää vanhoja verhoja ym. kehittelen niistä vain aina jotain uuden oloista pienillä asioilla. Mikään käsityöihme en ole, mutta voinpahan aina sanoa, että ihan itte tein. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanni! Tuo on niin totta! Aina löytyy jotain uutta! Tuo on kyllä mieletöntä, että osaa uusiokäyttää materiaaleja, eikä heitä kyllästyspäissään niitä roskiin. :) Ja nimenomaan se vaan tuntuu hyvältä voidessaan sanoa teoksen olen omatekoinen! <3

   Poista
 3. Onpa ihana, hyvin oot saanut pienen asuntosi sisustettua ja tuo turkoosi vaikuttaa hyvältä ajatukselta. Ihan tulee ikävä omaa entistä asuntoani, mutta eihän siellä 'sisustuksesta' voinut puhuakkaan. :) Ja kiitos vinkistä noista kaapinovista, meillä on kans tuota Ikea-sarjaa ja tämmösenä romunkerääjänä tuo on aivan karseen näkönen nykyisellään. :> Nuo ovet ratkaisisi monta pulmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarkku! Turkoosia tulee lisää, kunhan uudet verhoni saapuvat. :) Mulla oli jo vuoden aikomus ostaa nuo kaapinovet, mutta täällä päässä Ikeaan ei noin vain lähdetä.Nuo rauhoittavat kyllä todella paljon huonetta, etenkin jos hyllyihin tulee välillä ja joskus vähän enemmänkin laitettua tavaraa. :D

   Poista