perjantai 9. toukokuuta 2014

Junamatka kuvina

Yleensä olen tottunut matkustamaan kotiin vajan tai vähän päälle kahden tunnin kestävällä junamatkalla. Tämä vaunu hinautui sellaisella etanatahdilla, että melkein kolme tuntia istuin arse puuduksissa penkilläni.

Osasin kuitenkin käyttää aikani hyödyksi. Suureksi ihmetykseksi nousi itselle tosin se, etten kuunnellut laisinkaan musiikkia, vaan nautin junan kiskojen kolinasta sekä ihanista maisemista. "Oi kohta olen kotona"- ajatus pyöri mielessä joka kerta kun olimme ohittaneet Kemin ja vesistöä ja asuinaluetta alkoi näkyä enemmän ja enemmän.
Selailin myös Juustokakut-kirjaani ja kirkoitin muistiooni ostoslistaa tarvittavista aineista.
Vaunussani oli vain yksi nukkuva mies, joten kehtasin räpsiä kameralla rohkeasti kuvia maisemista ja ehkä myös ikuistaa pari selfietä, heh heh.
Väliajoista soitin myös mummulle ja perille päästyäni kipaistiin kaupassa, jonka jälkeen kun olin heittänyt kamat ja ostokset kotiin, lähdin riisipuurolle ja hillasopalle mummulaan.
Mummulassa vietinkin lähen koko päivän. Päätin antaa mummulle äitienpäivälahjaksi käytännöllisen lahjan (mummu nimittäin kielsi pääsiäisenä antaa lahjoja), nimittäin siivota heidän kotinsa. Pappa lähti sillä välin nikkaroimaan ja myöhemmin pesemään auton. Kävin sitten vielä imuroimassa auton sisältä, joten uskon tämän olevan vallan tyydyttävä lahja molemmille.

Koska päivä venyi sen verran pitkälle, päätin että leivon äidille kakun vasta huomenna, ehtiihän se hyvin mehustua ja tekeytyä la-su välisen yön ajan jääkaapissa hyväksi. Kävin nimittäin hakemassa pikkusiskon kaupungista äidin tultua töistä. Olipa vain jännä ajaa pitkästä aikaa ajaa autoa! Oon varmaan viimeksi viime vuonna alkutalvesta ajanut? Kotiin palattua tein meille kiinalaista ruokaa, jonka jälkeen aloimme katsomaan salkkareita ja nyt aateltiin piipahtaa Even kanssa mökillä ampumassa maalitauluihin ja samalla hieman kuvailla. Sen jälkeen maistuukin sauna.
Tämä ensimmäinen vapaapäivä oli kyllä ihana.

2 kommenttia:

  1. ihana heidi <3!!! kiva tämmöinen kiva junamatka piristysselitys :D<33 (haha mun parhaat sanamuodot :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Emilia! :)) piristät ja tuot hymyn hyylille joka kerta kun kommentoit:)

      Poista