tiistai 4. maaliskuuta 2014

Macaronit vadelmahillolla ja suklaatäytteellä

Aiemmin olen julkaissut macaroneista ohjeen suolaisella täytteellä. Viime viikonlopun miittiin leivoin macaroneja laittaen väliin vadelmahilloa ja maitosuklaa-kerma-täytettä. 
Nautinnollisia hetkiä!
Macaronit ( n. 30 kappaletta)
3 kananmunan valkuaista
4 dl tomusokeria
150 g mantelijauhetta
(elintarvikevärejä)

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää tomusokeria pikkuhiljaa joukkoon vatkaamista jatkaen niin kauan että  massa on kovaa ja kuohkeaa, kuin marenkia.
2. Nostele mantelijauhe joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Voit värjätä taikinan muutamalla tipalla elintarvikeväreillä.
3. Nostele pikkulusikalla tai pursota noin 2½ cm:n läpimittaisia "kolikoita" leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Jätä kolikoille hyvä väli, sillä kolikot leviävät hieman pellillä. Taikinasta tulee noin 60 leivoksen puolikasta. 
(Macaroneille on olemassa myös ihan omat pellit, mikäli haluaa että kaikki ovat tasalaatuisia ja samankokoisia.)
4. Anna peltien seistä huoneenlämmössä 20 minuuttia
5. Paista 125'c asteessa, 12 minuuttia.
6. Anna "kolikoiden" jäähtyä rauhassa ja nostele macaronit pelliltä veistä  ja lastaa apuna käyttäen. Macaronit saattavat hajota, mikäli niitä nostaa pelliltä omin kätösin!

Täytteessä:
3/4 dl vispikermaa
120g maitosuklaata
vadelmahilloa  

1. Nosta kattila hellalle ja laita reilu sentin kerros vettä ja nosta kattilan päälle syvä kulho. Kaada kerma paloiteltu maitosuklaa kulhoon. Pidä levy miedolla lämmöllä. Sekoita seosta ja siirrä kattila levyltä pois, kun seos on tasainen. Nosta kulho jäähtymään ja nosta sen jälkeen jääkaappiin kylmettymään. 
(Voit halutessasi vaahdottaa seoksen vielä kuohkeaksi sähkövatkaimella ja laittaa massan pursotinpussiin). 
2. Täytä macaron-leivokset laittamalla pohjiksi tuleville kuorille suklaatäytettä pursottamalla tai lusikoiden. 
3. Tee lusikalla vielä kolo keskelle, johon lusikoi nokare vadelmahilloa. 
4. Paina kannet varovasti paikoilleen. 
5. Macaronit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.


6 kommenttia:

  1. Nää menee niin kokeiluun lähiaikoina!! En ollu ennen maistanut tälläsiä ja oli kyllä niin unelmien täyttymys!<3 kiitos ohjeesta<3 heh sun blogista tuli mun lemppari ruoka/kokkaus blogi juuri,veit sydämeni niin pahasti näillä mennessään että uskon muidenkin reseptien olevan täääääydellisiä! :)

    VastaaPoista
  2. JES!! mäki maistoin ekaa kertaa elämässäni meillä lauantaina noita, oli ihan sairaan hyviä :P

    VastaaPoista
  3. Oii nami, noii oli niiin hyviä ♥ maistoin kans ekaa kerraa! Kiitos ohjeesta, nää menee niin testiin ♥

    VastaaPoista
  4. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon pyynnöstä, liityn joukkoon mielelläni. :)

      Poista