keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Osallistumisaika sulkeutuu pian!

Terveisiä täältä lounastauolta töistä!
Tulin pikaiseen muistuttamaan, että blogin synttäriarvontaan on aikaa osallistua vielä muutama päivä, eli perjantaihin 21.2.2014 saakka!
 Eli mikäli kiinnostaa saada lahjakortti Tarratar-nettikauppaan, josta voi tilata itselleen ihania sisustus-seinätarroja, klikkaa itsesi arvontaan TÄSTÄ .

Toinen ilmoitusasia on kysymys-postaus koskien kokkialaa. Sinne on tullut mukavasti kysymyksiä, mutta joukkoon mahtuu vielä lisää arkarruttavia mietteitä. Heittäkää vaikka tekin, jotka ette edes opiskele tai ole hakemassa kyseiselle alalle. :)

Mukavaa keskiviikkoa!
Huomen illalla olisi toivon mukaan tulossa ostosten esittely-postaus. :)

4 kommenttia:

 1. Heippaa! Mulla on nyt sellanen tilanne että maanantaina olis yhteishaku ja olen hakemassa oulun palvelualan opistoon missä sinäkin olet ilmeisesti ollut. Voisitko kertoa jotai siitä koulusta? Viihdyitkö siellä? Olen aloittelija enkä ole hirveesti ruokaa laittanut mutta innostus ja kiinnostus alaa kohtaa on kova! Mitä luulet oisko mulla mitään tsäänssejä päästä sisään? Tarviiko siellä koulussa heti olla jo huippuhyvä? Luin sun edellisestä plogista sen vanhan postauksen pääsykokeista. Tiedätkö onko ne paljo muuttunu vai pysyykö ne ihan samana? Mua ärsyttää suunnattomasti se että melkeempä jokainen ihminen kelle olen sanonut meneväni kokkialalle on sanonut "ei siellä ole töitä", "kokeilla on huono palkka" ja muuta vastaavaa. Onko se totta? Olis kiva jos vastaisit nopeeta en jaksa odottaa tuota postausta joten päätin tässä kysyä x) Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Nytkö ne jo alkaa? :o Hae ihmeessä sinne :) mie voin rehellisesti sanoa, että koulu oli ehdottomasti paras koulu, missä oon ikinä opiskellu. Opettajat ottavat sut huomioon, tutustuvat suhun henkilökohtaisesti eivätkä pidä sua vain oppilaana. Itse opin itsestäni paljon uusia piirteitä oppijana ja puskin itseäni rohkeammaksi ja sosiaalisemmaksi.
   Jos sulla on kerta jo intoa ja kiinnostusta alalle, niin se kyllä otetaan humioon haastattelussa, jossa käydään sun esseetä (ennakkotehtävä itsestäsi) läpi.
   Kaikessa ei tarvitse olla hyvä! Siksi siellä opiskellaan ja kehitytään! Omat heikkoudet oli kouluun mennessä, etten tiennyt mitään erityisruokavalioista, no laktoosittoman tietenkin, mitta ilman koulua olisin kyllä aika avuton ja tietämätön :D
   Kokeilla on töitä! Etenkin kun harjotteluita tekee ja kun niissä on reipas ja oma-alotteinen, niistä voi poikia extraajan tai jopa ihan kunnon työntekijän töitä! Ite en koskaan uskonut että se olisi mahdollista omalla kohdallani, mutta tässä sitä ollaan puolitoista vuotta oltu entises työharjoittelupaikassa, josta otettiin MUHUN yhteyttä. :)
   Omasta mielestäni palkka on hyvä, omiin tuntimääriinikin olen tyytyväinen, vaikken aivan kokinhommia jatkuvasti teekään vaan olen ennemminkin ravintolantyöntekijänä siellä; hoidan kassaa, kahvituksia, hoidan lounasta jne.

   En ole kysellyt nyt viime aikojen työharjoittelijoiltamme, jotka ovat tulleet meille harjoitteluun, että millaiset pääsykokeet ova olleet. Uskon että tunnistustehtävä on vielä käytössä, jossa tulee tunnistaa (tai ainakin arvata) mitä raaka-aineita pöydällä on ja/tai niiden leikkausmuoto (esim. Kuutio, suikale).

   Tsemppiä pääsykokeisiin!

   Poista