sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Luukku 22: Mallaslimppu


Tämä samainen ohje on näkynyt vanhassakin blogissa, mutta ei kai haittaa että resepti tulee tännekin? Luvassa on siis todella herkullinen mallaslimpun ohje! Näitä olen tehnyt aiemmin joululahjaksikin, sillä leipiä tulee taikinasta 3, joten näitä voi antaa juurikin vaikka mummolaan, ystävälle tai sukulaisille. :)

Mallaslimppu 3 kpl

1 l appelsiinimehua
2kpl (100g) tuorehiivaa
1½ dl kaljamallasta
1½ dl mämmimallasta
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäleseitä
3 dl ohrajauhoja
10 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
3 dl tummaa siirappia

voiteluun:
1 dl tummaa siirappia

Lämmitä appelsiinimehu +37 'c asteiseksi. Lisää mehuun hiiva ja suola.
Sekoita kaikki muut jauhot keskenään paitsi vehnäjauhoja ja lisää ne mehun joukkoon sekoittaen.
Lisää siirappi ja vehnäjauhot. Taikina saa jäädä löysäksi. (Raaka-aineosat ovat aika tarkat.)
Nosta taikina nousemaan 1½ tunniksi.
Voitele ja vuoraa leipävuoat leivinpaperilla. Jaa taikina kolmeen vuokaan, vuokien puoleen väliin.
Paista leipiä -175'c asteessa tunti. Ota sen jälkeen ne uunista ja voitele leivän katto siirapilla. Paista vielä 30 minuuttia ja anna niiden jäähtyä. Laita leipien päälle leivinpaperi ja leivinliina.

2 kommenttia:

  1. Kyllä itseleivottu on aina niin herkullista!

    VastaaPoista