perjantai 20. joulukuuta 2013

Luukku 20: Jouluelokuvia


Voi jouluelokuvat!
Musta on ihana katsella aattona telkkarista aamupiirrettyjä kun samalla koristelee pikkusiskon kanssa joulukuusta. Hetkeksi tulee silmät sulkiessa lapsuus mieleen.
Samalla lastenohjemia silmäillessämme, kannamme kuusen alle lahjat, katselemme ja ravistelemme niitä hieman.

Pysyvästi mielessä on Joulupukin kuumalinja ja sen näyttämät piirretyt, kuten Lumiukko. Viime vuonna huomasin tosin kasvaneeni aikuiseksi, sillä en katsonut joulupiirrettyjä telkkarista ollenkaan.
Mutta illalla lahjojen jaon jälkeen keräännymme perheen kanssa vierekkäin sohvalle ja katsomme arkistoistamme jonkun jouluelokuvan tai jos joku sai joululahjaksi uuden elokuvan.

Löysin marraskuun lopulla ollessani kotiseudulla kaupasta niin sanotun lapsuusajan elokuvan, The Joulukalenterin. Katsoimme ensimmäiset 12 luukkua kotonamme ja nyt lähtiessäni joululoman viettoon, otan elokuvan mukaan ja katsomme loput 12 luukkua. Pahoittelut pikkusisko! Eve on saanu pienempänä traumoja Pentti näsästä, jolle kasvoi viinaa juodessaan torahampaat ja silmälasit nenän päälle. xD Edelleenki tää raukka säikky, sulki silmänsä ja tukki korvansa kun tontut puhuivat tai näyttivät näsän kuvia.
Löysin The Joulukalenterista tehdyn pitkäversion. Kalenteristä on leikattu pois tonttujen laulut ja jokaisessa uudessa luukussa näytetyt kertaukset, joita tapahtui edellisessä luukussa.
 
Vanhemmat olivat hankkineet Napapiirin pikajuna ( The Polar Express)- elokuvan, joka katsottiin suomeksi dubattuna viime Rovaniemi reissullani. Olin yllättynyt, miten taitavasti elokuva oli tehty juonensa että käännöksenkin puolesta. Tätä voin suositella erittäin lämpimästi. Tässä pätkä trailerista, laatu tosin ei ole kovin kattava.


Joulutarina on tehty todella kauniisti ja hyvällä juonella varustettuna, josta ei puutu myöskään jännitystä. Elokuva, jossa Leppilammesta ja Birnistä saa jopa selvää. :D
Joulupukki ja noitarumpu oli pienenä lemppari! Pitäisi varmaan katsoa se varmaan mahdollisimman pian! Täytyy raahata videosoitin olkkariin ja laittaa vhs sen sisään. Todellista kulta-aikaa.
Ehdoton klassikko on Yksin kotona- elokuvan 1 ja 2 (Home alone) -elokuvat. Rakastan eritysesti niissä joululauluja ja sitä pientä Kevin-vintiötä! :D

Muutamia aikuisille sopivia elokuvia: Rare exports Hieman erikoisempi "Joulupukki"-elokuva. Oon nähnyt tämän kerran silloin kun se tuli. Ei mikään lemppari, mutta kelpo pätkä.


Mutta ehkä sydäntä sulattavin jouluelokuva on The Holiday, jossa näyttelevät Jude Law, oih, Kate Winslet, Cameron Diaz sekä Jack Black. Tästä ei voi olla tykkäämättä. Itse omaan sen leffahyllyssäni ja valehtelematta elokuva on nähty yli kymmenen kertaa.

Eve-sisko sai yhtenä jouluna lahjaksi ihan parhaan joulupiirretyn. Se on niin huippu, että on ihan kadonnu! Levyn kotelo kylläkin on tallessa.. Koska en muista sen nimeä, onnistuin kuitenkin löytämään Youtubesta sen syöttämällä hakusarakkeeseen "ankkojen joulu". Paras osio tässä on se, kun Tupu, Hupu ja Lupu jammailevan napsutellen sormiaan "taas toivotus hyvän joulun" tahdissa! Piirretty on kahdessa osassa. 

Mitkä ovat sinun suosikki jouluelokuvat?

5 kommenttia:

 1. Ei vitsi tuo The Joulukalenteri on ihan ykkönen! :) Onko sitä ees näytetty vuosiin telkkarissa? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, etenki Kerttu xD ei sitä kyllä oo näytetty vuosiin.

   Poista
 2. Joulutarina katsotaan joka vuosi, se on on niin kiva :) Haha, muistan ku oot joskus mullekki näyttäny tuota The Joulukalenteria :DD

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos tuosta The Joulukalenteri -linkistä, ei ehtisi millään katsoa jokaista jaksoa mutta tuo täytyy ainakin puolella korvalla kuunnella nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Säästää aikaa kun turhakkeet on leikattu pois :)

   Poista