torstai 19. joulukuuta 2013

Luukku 19: Vuosikatsaus osa2


Ensimmäisestä vuosikatsauksesta päästään toisen osioon, jossa muistellaan jälleen menneitä kuukausia. Luvassa on huhti-heinäkuu.

Huhtikuu 2013
Huhtikuussa vietin pari viikkoa kotona Rovaniemellä. Sinä aikana tuli oltua paljon mökillä, ajeltua moottorikelkalla pikkusiskon kanssa vaihtaen välillä kuskin paikkoja.
Image and video hosting by TinyPic


Käytiin myös isosiskon, hänen miehekkeen ja Sulo-koiran kanssa kummitätini ja serkkupoikien luona, josta matkattiin laavulle makkaranpaistoon sekä pilkkimään. Mie innoistuin paluumatkalla heitteleen isosiskoa lumihankeen, ähähähähhääh. ;)
Linda-serkku tuli myös Helsingistä pienelle hiihtolomalle. Oltiin edellisenä syksynä suunniteltu pitävämme Rovaniemen serkullemme vauvakutsut, mutta tää mama meni sitten synnyttään hieman etuajassa. Parempi ehkä sitten niin, sillä ainakin nähtin tää pikkuinen nuppunen. :)
Juhlittiin entisen vaimoni, kämppikseni a.k.a lapsuudenystäväni Veeran valmistujaisia, herkkua oli siinä monenlaista!
Tehtiin Lindan kanssa pilkkireissu meidän mökille kävellen jään poikki ja nauttien aurinkoisesta päivästä.
Huhtikuussa silmät muuttuivat myös sydämen muotoisiksi..ja blogihiljaisuus näkyi kyllä. :D
Vappua vietettiin kylmässä ja koleassa ilmassa Ainolan puistossa erinäisten herkkujen kanssa sekä käytiin illalla hieman tanssimassa. Elinan kanssa ei viittitty olla myöhään, sillä seuraavana aamuna oli aikanen herätys. ;)

Toukokuu 2013
Ensimmäinen kavereiden kesken tehty ulkomaanreissu, kohteena Torremolinos! 
Reissusta tuli tehtyä myös päiväkohtaiset kuulumiset, tosin aika häpeällisen viiveellä. Paluupäivää en saanut koskaan aikaiseksi kirjoitettua. Syyskuun tullessa päätin että nyt varsinkin on tullut takaraja vastaan etten kirjoita siitä päivästä, samoin kuin majoituksesta. :D Päivä 1+1, päivä 2, päivä 3, päivä 4, päivä 5 ja päivä 6
Reissu lähensi meitä todella paljon, sillä olin tuntenut tytöt vasta vajaan vuoden. :')
Image and video hosting by TinyPic
Matkan jälkeen oli vuorossa suunnata Rovaniemelle juhlistamaan papan 80-vuotispäiviä, joissa minulla oli osa leipoa kakut. (Täytekakusta on jo julkaistu resepti.)
Aloin saamaan lasitettua parvekettani kesäkuntoon, sillä tilasin Hobbyhallista mosaiikkityylisen pöytäkalusteen, korituolen sekä kesäisen värisiä mattoja. Nautin eräänkin kerran parvekkeella korituolessa keinuen viiniä ja kuppikakkuja.
Toukokuun lopulla kävin koululla katsomassa kun viimeisetkin luokkakaverit saivat ammattipaperit käsiinsä ja heidät julistettiin kokeiksi. Terhi juhli samana päivänä valmistumistaan, joissa olin alkuajan apulaisena.
Illalla tulivat vanhempani ja pikkusiskoni Ouluun, sillä seuraavana päivänä olivat serkkupoikani lakkiaiset, joissa toimin keittiöapulaisena ja jonne olin leiponut mansikan makuisia whoopieita.
Vaikka tämä kuukausi tuntui olevan yhtä juhlaa, mahtui siihen pari surkeeta sattumaa, sillä tyttöjen valmistumisiltana onnistuin tiputtamaan iphoneni tiskiveteen.Onneksi  luuri lähti käyntiin ja toimii edelleen. Luin heti netistä mitä pitää tehdä ja ehdoton ei oli, ettei puhelinta saa kuivata hiustenkuivaajalla, sillä se jos mikä tuhoaa puhelimen osia. Puhelin kuivui pystyasennossa pyyhkeeseen käärittynä patterin päällä pari päivää, jonka jälkeen ladattuani puhelimen se lähti käyntiin. Toinen onneton sattuma oli se, että tyttöjen juhlapäivien jälkeen alkaessani katsoa kuvia koneelta, ne olivat kadonneet muistikortilta. Onnistuin kuin onnistuin pelastamaan facebook -apuhuutopyyntöihin vastanneiden ohjeiden kautta suurimman osan kuvista.

Kesäkuu 2013
Voi kesäkuu, miten siitä tulikaan otettua irti! Vaikkakin sydänsilmät murenivat, onneksi ympärillä oli rakkaita ystäviä ja pikkusisko, jotka taitavat parhaita lohdutussanoja ja etenkin olkapään, johon voi nojata.
Liityin viimeinkin Instagramin ihmeelliseen maailmaan.
Puistoiltiin ja pannukakkuiltiin pikkuserkun ja hänen lapsikatraan kanssa lämpinä päivänä.
Kesäkuun parhaat kohdat olivat juhannusaatto ja juhannuspäivä. Juhannuspäivää vietettiin mökillä kalastaen ja saunoen.
Talviturkkikin tuli heitettyä loppukuusta sekä saatua pikaista sairaslomasijaisuutta, joka tarkoitti sitä että on aika palata Ouluun ja lähteä kesätöihin.
Kesäkuu oli kuu jos mikä, jolloin poljin pyörällä kotiseuduilla pitkiä lenkkejä, usein lenkin yhteispituus oli 18km, sekä parhaimpana päivänä 36km, nautin tehdä näitä pyörälenkkejä useampana päivänä viikossa. Tehtiin myös pikkusiskon kanssa viimein se reissu, joka vaan on tehtävä joskus, eli polkea rovaniemen keskustasta meidän vanhempien luokse, matka on vajaa 30km.
Kiikuin myös tapani mukaan katolle, kun kotona ei ollut ketään. Hypin, istuin piipun päällä ja tein sillan-tällaista perustouhua.

Heinäkuu 2013
Parvekkeeni oli aika ihana paikka ottaa aurinkoa sekä muutenki lempi hengailupaikka
Pidin kesäarvonnan blogini lukijoille.
Vapaapäivinä otin mun lempi sisarserkukkuihin yhteyttä ja vietettiin yökyläilyjä välillä mun luona ja välillä heillä. Kuvailtiin pariin otteeseen  sekä tehtiin perinteeksi muodostunut video.
Kävin myös kotipuolessa juhlistamassa äitin synttäreitä leipomalla äitin näköisen kakun, eli barbamaman.
Loppu kuussa juhlittiin Johannan putkirempan päättymistä niin sanottujen tuparien äärellä

Palaillaanpa seuraavan kerran muistojen polun viimeisessä erässä.

1 kommentti:

  1. Nää postaukset on kyllä kivoja! :)

    Olin kyllä niin otettu keväällä siitä, että olitte suunnitellu mulle syksystä asti vauvajuhlia!<3 Ei tää mama tosiaan jaksanu kärvistellä sinne lasketulle ajalle saakka ja selvästi pikkunenkin halusi osallistua juhliin ;D Mut kivahan se tosiaan oli, että näitte heti vauvan, joka oli sillon vasta viikon ikäinen :') Ja nyt 8,5kk, minne tää aika katoaa?? :D

    VastaaPoista