keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku 18: Tonttusuukot


Jotkut saattavat muistaa nähneensä vanhassa blogissani nämä tonttusuukot, jotka istuvat piparien päällä. Keksin eräs joulu että suklaasuukkojen muoto näyttää ihan tontun lakilta, joten päätin kokeilla kastaa kiekuran kärjet tomusokeritahnassa, sekä piirtää silmät ja suun ja tästähän tuli ihan hittituote! 

Tonttupusut:

n. 15kpl

3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (tai mausta muulla tavalla)
15 tai enemmän pipareita
Lisää valkuaistaikinaan pikku hiljaa sokeria ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. 

Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin. 
(Jos sokerin lisää kerralla, sokeri ei liukene pehmeäksi ja sileäksi vaan rouskuu suussa paiston jälkeen)Mausta vaahto vaniljasokerilla.
Pursota pursottimella tai muovipussilla, jonka kulma on leikattu auki, vaahto kauniiksi keoiksi piparien päälle.
Paista 150 asteisessa uunissa n 6-8 minuuttia että vaahto kiinteytyy. 

Tonttulakkien koristeluun:
-punaista elintarvikeväriä
-tomusokeria+vettä

-strösseleitä silmiksi
-lumitähtikoristeita tontunlakkiin
Laita muutama tippa punaista elintarvikeväriä suht paksuun tomusokeri-vesimassaan. 

Tonttulakit kastetaan tomusokerimassassa ja valutetaan pitäen tonttupusua nurinpäin, jolloin ylimääräinen kuorrute valuu pois. Sitten vaan koristellaan silmät ja suut. :) Kiinnitä lumihiutale heti tontun lakkiin, kun olet kastanut lakin punaisessa tomusokeritahnassa
Säilytä huoneenlämmössä suojattuna esimerkiksi pakastepussiin. Säilyvyys on 4-5 päivää. Marengin alta alkaa pukata sokerinestettä muutaman päivän jälkeen.

3 kommenttia: