tiistai 17. joulukuuta 2013

Luukku 17: Glögi-pipari juustokakku



Pohja:
N. 200g joulupipareita murustettuna
75g margariinia

Täyte:
3½ dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
4 liivatelehteä + tilkka glögiä (tai vettä)
½ sitruunan mehu
kourallinen piparin muruja

Pinta:
2 dl glögiä (itse käytin glögitiivistettä)
1 dl hyytelösokeria tai 3 liivatelehteä+ glögiä 3½-4dl
(omaan kakkuuni laitoin liivatelehtiä)

 Laita leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle ja kaada muru-voiseos.
 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, lisää sokerit ja mehu. Liota liivatteet tilkkaan glögiä ja kaada seos nauhana tuorejuustoon.
Nostele joukkoon kermavaahto parissa erässä ja lisää piparinmurut. Nosta kylmään.
 Valmista pinta hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä, kunnes seos paksunee.
Tai, liota liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä kattilassa tai mikrossa glögiä ja laita liotetut ja hyvin puristetut liivatteet gögin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kiilteen jäähtyyä hetken aikaa ja valuta sitten glögiseos kakun päälle. Jos kiilteen kaataa kuumana kakun päälle, tuorejuusto-kermatäyttettä erottuu ja nousee kiilteen pintaan.
 Kakku parasta seuraavana päivänä.
(Käytössä oli iso irtopohjavuoka, kokoa Ø 26 tai 28)

1 kommentti: