sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Luukku 1: Koti jouluisaksi

Tästä alkaa blogini ensimmäinen joulukalenteri ja luvassa on jakaa jouluaiheisia ajatuksia, reseptejä, ohjeita ja arvonta.  Ensimmäisessä luukussa avaan ajatuksia siitä, mitkä asiat tuovat minulle jouluntunnelman ja miten valmistaudun vastaanottamaan joulua.
Pienestä pitäen kotonani on tehty kunnon joulusiivous, jossa koti on jynssätty puhtaaksi katosta lattiaan, keittiön kaapit ja sauna on käyty jokaista nurkkaa myöten läpi. Verhojen, mattojen, pöytäliinojen/-tablettien sekä petivaatteiden vaihto jouluisampaan kuuluu osana ohjelmaan. Puhtaan ja siistin kodin viimeistelee vastaleivottujen piparien/joulutorttujen/maustekakun tuoksu. Lopuksi hedelmäkoriin asetellaan tummanpunaiset jouluomenat.

Kynttilöiden polttaminen alkaa pikku hiljaa syksyllä, joka voimistuu entisestään talvea ja joulua kohti. Kynttilöiden valo luo tietynlaista tunnelmaa ja rauhallisuutta, joiden ympärillä voi rentoutua. Yksinkertaiset jouluvalot, väriltään kirkaat tuovat levollisuutta sisustukseen, kuin esimerkiksi moniväriset ja vilkkuvat valot alkavat jossain välissä särkeä silmiä.
 Joulukukkia en ole aiempina vuosina hankkinut omaan kotiini, mutta tänä vuonna tein poikkeuksen. Äidin kanssa mietittiin mitä kaikkia joulukukkia on ja saatiin aikaiseksi hyviä vaihtoehtoja, joista löytyy varmasti jokaiselle sopiva kukka.
Perinteiset ovat joulutähti, amaryllis, atsalea, hyasintti ja tulppaanit ja vähemmän perinteisiä ovat syklaami, hopealanka.
Tuoksut ovat vahva osa joulua.
Tuoksupusseihin voi  ripotella neilikkaa, pomeranssinkuorta, kardemummaa ja kanelintagon tai laittaa pari tippaa eteeristä tuoksuöljyä vanulappuun ja laittaa sen esimerkiksi kylpyhuoneen patterin päälle, jonka tuoksu leviää huoneeseen tasaisesti.
Tuoksukynttilöistä suosikkini on omena-kaneli. Viime buzzadorin kampanjassa ihastuin täysin Airwickin em. tuoksuun.
Miten sinä haet joulutunnelmaa?

6 kommenttia:

 1. aa voihan vitsit kun oli kiva postaus :-)
  mulle joulutunnelmaa tuo eniten joulun tuoksut, eli leivonta ja ruoka! musiikki saa myös aikaan kivoja väristyksiä, mutta tykkään niin harvasta joululaulusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukappaleiden maininta jäikin! Itse pidän useimmista ulkomaankielisistä ja muutamista suomalaisista kappaleista. :)

   Poista
 2. Täällä on laulettu pikkuselle joululauluja jo muutama viikko, lapsen joulussa vaan on sitä jotain ja joulumieli on ollut korkealla jo pitkään :) Ihan eri tasolla kuin viime vuonna!
  Viime viikonloppuna laitettiin myös joulujutut näkösälle, valot parvekkeelle ja sisälle kyntteliköt sun muut jouluvalot :)

  Tosi kivan sait tuosta bannerista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienenä tosiaan joulu oli niin ihmeellistä ja jokseenkin taianomaista. :) Aikuisena joulu tuntuu eriltä, jossa arvostaa eri asioita kuin nuorempana. Valokoristeet ja kyntteliköt kyllä tuovat piristystä kotiin, kun valoaikaa on päivällä niin vähän. :)
   Ja kiitos itse kuvaajalle. ;) :)

   Poista
 3. Sulla on tosi ihana blogi ;) ! joulutunnelmaa tuon juuri joulun tuoksut, leivonta ja hyvä seura sekä siisti ja jouluisesti koristeltu koti :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nuo jos mitkä tuovat jouluntunnelman. :)

   Poista