torstai 14. marraskuuta 2013

Joulufiiliksissä

Kauhistelen joka loppuvuosi sitä, kuinka aikaisin naapurit ripustavat parvekkeillensa/ikkunoihinsa JOULUVALOT! Mikä loppupeleissä on se suotuisin aika laittaa? Itse huomasin jo lokakuun alkupuolella ensimmäisten ottaneen ilon irti ja laittaneen valoja koteihinsa.

Rakastan joulua ja eritoten alkusyksystä alkaa kynttilöiden sytyttely ympäri kotia. Maltan kuitenkin jouluvaloissa/verhoissa sekä muissa teemaan kuuluvissa sisustusasioissa aika hyvin marraskuun puoleenväliin, joka minusta on suotuisa aika aloittaa joulun vastaanotto.
Tänä vuonna olen erityisen fiiliksissä joulussa, sillä olen suunnittelut joulukuuksi kivoja juttuja tänne blogiin, joka laittaa mut hieman jo valmistautumaan moiseen koitokseen. ;)
Ainoa, mikä joulufiilistä latistaa on lumenpuute. Päivittäin jutellessani äidin tai pikkusiskon kanssa kuulen kuinka Rovaniemellä on lunta. Näinhän se on mennyt joka vuosi ja joskus ollaan jännätty jopa sitä, saadaanko aatoksi lumet pysyvästi maahan.
Täksi jouluksi päätin hankkivan (teko)kuusen kotiini. Tänään työkaveri suuntasi Ikeaan ja aikoi ostaa sieltä mulle kuusen. Siitä sainkin puhtia lähteä töiden jälkeen metsästämään Anttilasta joulupalloja, latvatähteä ja narua kuusen ympärille kiedottavaksi. Mukaan lähti ainostaan koristepallot sekä lasisia koriste-esineitä. Lasikoristeet ajattelin kuuseen ripustamisen sijaan kiinnittää joulupaketteihin.
Huomenna mulla on vapaapäivä ja niinpä käyn hakemassa postista HobbyHallin pakettini, jossa on verhoja. Huomenna aion virallisesti tehdä joulusiivouksen - heti aamusalin jälkeen! Haen kellarista ison valkoisen villamattoni, laitan paikat kuntoon, ripustan uuden verhot ja EHKÄ myös jouluvalot ikkunaan.

Paasasin aina kotona asuessani äidille sitä, kuinka hänen ei pitäisi käyttää vapaapäivää siivoamiseen vaan ennemmin itsensä hemmotteluun. No tässä sitä ollaan itse samassa tilanteessa. 

2 kommenttia:

  1. Ite kans kattelen vähän pitkään niitä jouluvaloja, jotka jo syys-lokakuussa on ilmestynyt. Mutta mutta kyllähän ne pimeitä syksyn iltoja kivasti valaisee. Ehkä niitä pitäis kutsua ennemminkin syksyvaloiksi... Mutta siihen sinun kysymykseen. Mun mielestä marraskuussa voi hyvin aloittaa joulun odotuksen. Itse laitan lasipurnukoiden ympärille jouluisia kangasnauhoja ja täyttäen itse purnukat pipareilla, makeisilla tai muulla vastaavalla. Sitten laitan muita talvisia/jouluisia asetelmia, kuten havun-/kuusenoksia lasimaljoihin. Ja tietty kaikki talvi-/jouluaiheiset lehdet ja kirjat esille. Itse joulukuussa kuitenkin joulukoristeet ja kuusi. :)) Joulun odotus on ehdottomasti parasta aikaa ja se tunnelma on kyllä lapsuudenkodista perittyä. Samoten lapsuuden joulut...niihin hetkiin ku sais aikamatkattua takaisin. <3 Perinteet...täytyy olla perinteitä kuten Pikku Prinssissä kettu opastaa. Sen ansioista jokin päivä on erilainen kuin muut. <3

    VastaaPoista