tiistai 5. marraskuuta 2013

11 faktaa -haaste

Haasteen säännöt
- Kiitä haastajaa
- Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 faktaa itsestään.
- Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
- Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
- Heidän pitää valita 11 bloggaajaa.
- Sinun pitää kertoa, kenet olet haastanut.
- Ei takaisin haastamista.

Kiitokset haasteesta, Tiina !

11 faktaa Heidistä


♫ Sara Haze- Lovely 
1. Huomaan alkavani hymisemään laskiessani kassan rahoja ojentaessani vaihtorahoja asiakkaille, jos joku kolikko ei meinaa tulla millään kolostaan. Samanlaisia tapauksia on itse asioidessani kaupassa tai ylipäänsä aina silloin, jos joku asia vastustaa. :D
(Kuva 2006)

2.Jaksan aina ihmetellä niitä ihmisiä, jotka tekevät kärpäsestä härkäsen härän. Ei elämästä kannata tehdä turhaan niin hankalaa. Turhat valitukset ovat pahimpia. Elämä antaa välillä vähän kuraa niskaan, mutta ei se auta kuin vain pyyhkiä pois ja jatkaa eteenpäin. Positiivinen ja myötäilevä asenne antaa enemmän kuin ruikuttava. Maltti on valttia, Jaska Jokunen.


3. Viime aikoina olen harmitellut tiettyjä asioita, joista jäin tarkoituksella sekä tahattomasti paitsi oman epävarmuuteni ja huonon itseluottamukseni vuoksi. Yksi niistä on vanhojentanssit. Muistan ollessani neljännellä luokalla, kun oli isosiskon aika tanssia vanhat. Hänen harjoitellessaan kotona kaveriensa kanssa askelia, minäkin harjoittelin. Kun koitti siskon päivä tanssia, minä istuin katsomossa samalalla heilutellen omia jalkojani. Piirsin Sannan tanssien jälkeen vihkooni itseni kaunis sininen mekko ylläni sekä kiharan kampaukseni koruineen.
Mutta yläasteella, anteeksi äiti, lintsasin kaikki liikuntakerrat tietäessäni meillä olevan tanssia. Paitsi ysiluokalla uskaltauduin astua tälle liikuntatunnille. Ajattelin, ettei kukaan halua tanssia mun kanssa ja sitten. Koulun yksi hyvännäköisistä tuli miesten haulla hakeen mua. Seisoin siinä varmaan ihan hoomoilasena ihmetellen miksi minä. Kuitenkin kun lukiossa oli aika alkaa miettiä omaa tanssiparia, kieltäydyin ilmoittautumasta koko kurssille. Ajattelin jälleen kuka tällaisen kanssa haluaisi tanssia. Katselin katsomossa jälleen askelia matkien luokkakavereitani, kuitenkaan tuntematta huonoa omaatuntoa etten tanssikaan. Nyt kuitenkin kadun.
Minulta jäi välistä myös omat penkkarini ja huikea abiristeily keuhkokuumeen vuoksi. Onneksi pääsin sentään abimatkalle, jonka teimme Helsinkiin.
Ja viimeisenä sokerina pohjalla asia joka mua vihastuttaa ja harmittaa joka kevät. Omat lakkiaiseni. Tai ne, joita ei tullut. Kirjoitukseni jäivät kiinni reaalista. Kirjoitin terveystiedon, ja meillä oli käytössä vain yksi kirja. Kirjoituksethan saa kirjoittaa kolme kertaa ja niin minä kirjoitinkin. Ensimmäisellä kerralla olin liian varma ja vastasin vain neljään, sillä ohjeistuksessa oli saada vastata vähintään neljään ja enintään kuuteen. No niissä jäätiin pienestä kiinni. Toisella kerralla vastasin kuuteen ja kolmannella jälleen. Kun soitin koululle kysyäkseni tuloksia, olin siinä tunteessa ettei musta tule ylioppilasta ja näin myös kävi. Kanslisti sanoi siinä että sun kannattaa ens kerralla lukea yks kirja. -Jaa no tää oli jo mun viiminen yritys, sanoin ja kanslisti oli ihan päällä lyötynä. Mua harmittaa edelleen ettei meille tarjottu tätä extrakirjaa, mikä kuulemma muissa lukioissa oli.
Joka kevät lakkiaset on mulle kova paikka ja tunnen raastavan viillon sydämessä.
Pidän kuitenkin mielessäni ajatusta, että mulla on tähän mennessä jo kaksi ammattia, huolimatta siitä oonko ylioppilas. Muutenkin musta on liian yliarvostettua se että ylioppilas olisi muka huikeempi suoritus kuin se, että olet käynyt amiksen ja saanut itsellesi ensimmäisen ammatin. 
(Kuva: 2007)
4. Olen autoilijan tytär, enkä ymmärrä autoista mitään ja loppujen lopuksi en ole edes kiinnostunut millaisilla autoilla tyypit ajaa. Siksi kysynkin aina kavereilta, jos he aikovan noukkia mut kyytiin, että minkä värisellä autolla he tulevat. :D
Lisätään vettä myllyyn ja paljastetaan vielä, etten ole myöskään ikinä tankannut autoa. Kaksi kertaa olen äitin valvovan silmän alla seurannut ja yrittänyt opetella tätä toimintaa. 
(Kuva: 2008)
5. Oon sellanen kaupassakävijä, että jos huomaan jo vaikka kauppakassia pakatessani unohtaneeni ostaa jotain, en varmana lähde enää hakeen sitä. Paitsi tässä tapauksessa jos jonossa ei ole ketään (lähikaupassa asioidessani) käyn nopeasti hakemassa puuttuvan tuotteen. Mutta jos olen jo ulkona, niin en varmana palaa. Vien ostokseni kotiin ja menen käymään toisessa kaupassa.
Lukioaikoina hyppäreillä tai koulunpäivän päätyttyä käytiin kavereiden kanssa kaupasta ostamassa herkkuja ja mua oli todella vaikea saaha mukaan, jos tyypit aikoi lähteä käymään vielä toisen kerran. Mulla jotenki hävetti käydä kaks kertaa päivän aikana kaupassa. Etenkin vielä siihen päälle jos kävin porukoidenki kanssa illalla. :D Se mikä jää kauppaan jääköön, ellei voi sitten delekoida asiaa äipälle tai muulle. :D
(Kuva: 2009)
6. Oon huomannut pientä ristiriitaisuutta miesihanteessani. Pidän tatuoiduista miehistä-toki rajansa kuitenkin. Suomileijona- tatuointi käsivarressa jos mikä on kuitenkin totaalinen turn off. Se siitä isänmaallisuudestani. Aiheutin viikonloppuna kavereilleni kertoessani laajemmin kriteereistäni, mitä miehellä olisi hyvä olla. Päästiin jatkamaan myös mitä muita mun Turn off -listalla on. Kerroin että mun tulevalla miehellä ei missään nimessä saa olla punaista, vihreätä eikä keltaista autoa eikä mitään niiden värien välimaastolla kulkeavia.

7. Suurinta viihdettä on kattoa sunnuntai-koomailupäivänä kavereiden sohvalla netistä Johanna Tukiaisen videoita Youtubesta. Se jos joku on suurinta viihdettä. Videoita katsellessa tajuaa viimeistään, että itsellä menee asiat loppujen lopuksi hyvin. Pikkusiskon kanssa tulee soiteltua ja jaettua uusimmat juorut. Mun elämä taitaa tässä vaiheessa olla totaalisen surkuhupaisaa?
(Kuva: 2010)
8. Onko mikään sen ärsyttävämpää kuin se, että katselet kaverisi kanssa elokuvaa, jonka pitää nousta leffan aikana sen sata kertaa hakemaan milloin sukkia jalkaan, lähteä syömään, mennä pesemään hampaat, käydä viemässä roskat, soittaa puhelu, vaihtaa vaatteet ja päättää lopulta leffan katselu kesken väsymyksen vuoksi??? No ei ole. :D No tämä oli jo vähän kärjistettyä, mutta leffan jatkuva pausettaminen ja etenkin keskeyttäminen vie fiilikset. Jos alan katsoa leffaa, niin se kans katsotaan loppuun.
(Kuva: 2011)
9. Tänä vuonna jos milloin olen ollut onnellisin muihin vuosiin verrattuna. Asiat, jotka ovat vaikuttaneet tähän olotilaan ovat olleet ihanat ystävät, joista on tullut vuoden aikana tärkeimpiä ja läheisimpiä kuin koskaan. Oma itsevarmuus on kasvanut heidän ansioistaan ja nämä raukat ovat saaneet nähdä mun todellisen hullunpuolen. :D Ulkomaanmatka monen vuoden jälkeen näiden henkilöiden kanssa oli uskomaton ja ikimuistoinen kokemus. Rakkauttakin tuli koettua pieni hetki. Työtiimini on mielestäni parhain. He ovat saaneet suupieleni pysymään kestohymyssä.
Terveenäkin olen pysynyt miltei koko vuoden, lukuunottamatta pientä kuumeilua kesällä. Helmikuusta lähtien itsenäisesti asuminen pitkästä aikaa tuntuu ihanalta ja koti on muotoutunut minun näköisekseni. Lähellä asuvat sukulaiset lievittävät koti-ikävää äitiä, pikkusiskoa ja mummua kohtaan. Tuntisin itseni aika orvoksi, jos täällä ei asuisi yhtään sukulaista. Mutta täälläpä asuu kolme tätiä perheineen, pikkuserkkuja ja kummitäti. :)
(Kuva: 2012)
10. Pudistan päätäni ajatelessani vanhoja harhaluulojani. Lähinnä nämä liittyvän salilla käymiseen. Vannoin etten ikinä voisi astua salille tuntiessani epävarmuutta muita urheilijoita kohtaan. Mutta tässä sitä ollaan. Oliko kyse ajasta, kypsyydestä vai oikeasta henkilöstä oikeine sanoineen houkutellessaan minut mukaan? Nautin salilla käymisestä paljon, vaikka se ei niin näy missään, mutta se hyvänolon tunne ja omien silmien näkemät pikkumuutokset hymyilyttävät. Suosin ihan aamusta menoa salille, jolloin paikalla ei ole lisäkseni kuin yksi-kolme ihmistä. On ahdistavaa tehdä omia juttuja, jos paikalla on paljon hyvässä trimmikunnossa olevia ihmisiä. Mulla on edelleenkin tämän asian kanssa painimista, että unohtaisin heidät ja keskittyisin siihen että olen täällä itseäni ja omaa juttuani varten.

11. Viihdyn paljon omissa oloissani, mutta voin olla monta päivää putkeen ystävieni kanssa. Ollessani yksikseni en tee mitää ihmeempää. Monen päivän vapaat saatan viettää sisällä lähtemättä mihinkään tai päinvastoin.

Huh, olen puhunut.

Tiinan kysymykset:

1. Mikä kirja on viimeksi pysäyttänyt sinut ja miksi?
Kummitytön isän kirjoittamana psykologinen Tunne lukkosi- vapaudun tunteiden vallasta -kirja. Kirjaa oli välillä erittäin raskauttavaa lukea kirjaa, sillä sitä ei voi vain lukea vaan kirjan tekstiin on paneuduttava täysillä. Siinä samalla huomaa omat tunnelukot ja näkee syyt, mitkä asiat ovat ajaneet itsensä tietynlaisiin tunnelukkoihin. Kirja on kulkenut lainaan myös parille ystävälleni. Takanen julkaisi keväällä uuden kirjan, Päästä irti-vapaudu läsnäoloon. Tätä en ole vielä hankkinut, mutta taidan toivoa sen joululahjaksi. :) 

2. Kenen bloggarin vaatekaapin huolisit mieluusti itsellesi? 
En ole niinkään kiinnostunut muotiblogeista, mutta yhden vaatekaappiin haluaisin hypätä joka on Annika O.

3. Vuoden paras leffa? Miksi juuri tämä?
En katso koskaan elokuvia yksin enkä ole koskaan ladannut elokuvia. Nauhoitan sen sijaan leffoja digiboxilleni ja katson niitä ystävieni kanssa. Olen käynyt tänä vuonna kerran elokuvissa katsomassa Johnny Deppin tähdittämän The Lonely Ranger. Vai tuliko se Hobitti -leffa viime vuoden joulukuussa vai tämän vuoden alussa? Se oli todella hyvä. The Lonely Ranger oli hauska ja juonenkäänne lopussa oli yllättävä. Kun katsoo elokuvan, jossa näyttelee Johnny Depp, tietää elokuvan olevan hyvä.

4. Suurin teini-iän fanituksesi kohde?
Mikään fanitus ei ole lyönyt koskaan vertoja Spice girlsille! Toisella luokalla ollessani välitunnit kulutettiin vaihtamalla muiden luokkalaisten kanssa keräilykansion valokuvia, jos oli saanutkin ostamastaan kuorestaan jo samanlaisen kuvan. Kioskilta ostettiin tikkareita, purkkaa ym. Tähän aikaan luokissa kierteli paljon ystäväkirjat. Isosiskon kirjassa vastasin Lempi biisi- kysymykseen "Vili vili vli". Vastaus nojautui siis Spice girlsin Wannabe-kappaleeseen, jossa lauletaan "I wanna really, really, really wanna zigazig ah". Mökillä mulla on vieläkin mun musta lippis, jota käytän edelleen. Välillä tulee myös kuunneltua heidän musiikkiaan ja katseltua sitä krääsää mistä oli ihan haltioissaan; videot, julisteet, kirjat, korut...
Toinen fanituksen kohde oli Uniklubi, johon lukioaikainen ystäväni Anni minut tutustutti. No tämä on kai sittenkin se kysymykseen suunnattu vastaus. Ostaessani Uniklubin ensimmäisen levyn, isä ja pikkusisko Eve saivat kunnon rääkkäyksen viedessämme kuorma-autollamme puita Norjaan. Eihän siinä kuin muutama päivä kuunneltu sitä albumia. :D kesämökin saunanlauteillakin ollaan Even kanssa laulettu Näiden tähtien alla-kappaletta. Muistettavan tästä tekee se, että kertosäkeissä tulleet "whooo-ooot" tuli kiekaistua. Että ei menny siis ihan nappiin. Lähetin myös pojille fanikirjeen kera koulukuvani ja sain vastauskuoressa heidän nimmarinsa. En ole ennen enkä sen jälkeen lähettänyt fanipostia.

5. Jos saisit tilaisuuden keskustella jonkin edesmenneen, tunnetun ihmisen kanssa, kuka olisi keskustelukumppanisi ja mistä puhuisitte?
Paha kysymys! Mutta näin äkkiä ajateltua se oli varmaankin Esa Pakarinen. Rakastan edelleen Pekka Puupää- elokuvia, joten olisi varmaankin puhuttavaa hänen näyttelemästään hahmostaan ja hänestä itsestään ja mitä näyttelijän on hyvä omata. Olen varma, että jos olisin elänyt -50 luvulla, olisin seurustellut Pakarisen kanssa. :D

6. Mikä on bravuurisi keittiössä?
En usko että mulla on varmaa nakkia eli bravuuria keittiössä. Ensi kertaa tehdyt ruoat/jälkkärit onnistuvat yllättävän usein, mutta toisella kerralla tehdessäni saataan muuttaa ohjeen enemmän itseni näköiseksi ja saada siitä kehut. Ruoissa omasta mielestäni herkkua ovat olleet katkaravuilla täytetyt kanafileet (sisään tulee myös parmankinkkua, pinaattia/parsakaalia ja katkarapuja+ pinaattipastanauhaa+ curry-/ béarnaisekastikkeella. Tästä jaoinkin pari vuotta sitten ohjeen. Olisi varmaan aika updateta se tänne.
Myös omatekemä pizza omalla kastikkeella sekä ruispohjalla on ollut toimiva ja kanaa ristikkoperunoilla, punasipuli-mustaherukkahillokkeella ja vuohenjuustolla.
Jälkkäreissä bravuurit ovat cupcaket ja kakut.

7. Mikä on kivoin kotityö? Pyykkääminen, järjestyksen vaihto. Entä kamalin? Ikkunoiden pesu-aina jää rantuja!

8. Lempiasiasi syksyssä?
Lehtien väriloiste, kynttilät, punaviini kynttilänvalossa, villasukat, melankolinen musiikki, keittoruoat alkavat maistua!

9. Biisi, joka saa sinut tanssimaan aina? Linkitä toki tähän! Muun muassa Daft Punk- Lose yourself to dance, Sebastian Ingrosso-Reload.

10. Järvi, joki vai meri?
Järvellä tulee vietettyä näistä eniten "aikaa", etenkin meidän kesämökin järjellä kalastaessa. Järvenrannan pohja on hieman mutainen, joten siinä ei tee mieli uida. Joessa sen sijaan tulee uitua. 
11. Suosikkipaheesi? Varmaan sarkastisuus ja kavereiden tapojen ja puheäänien matkiminen ja heidän jekuttaminen. Luulin jo hetken että olenko oikesti näin tylsä. :D Muistinkin että tuon Tukiaisen seuraaminen on varmaan oikeasti mun kaikkein suurin pahe. :D

Kysymykseni sinulle:


1. Mikä on kestohittisi, johon et ole vieläkään kyllästynyt jonka tunnet tavallaan olevan sinun kappaleesi?

2. Oletko sellainen, joka kerran tehtyään asian tietyllä tapaa ei voi muuttaa sen suorittamista toisenlaiseksi?

3.  Millä lailla fiilistelet talven ja joulun tuloa?

4. Pystytkö heittäytymään muiden mukaan, vaikka porukassa olisi muutama uusi tyyppi?

5. Mikä oli pienenä haaveammattisi? Onko se edelleen/käynyt toteen?

6.  Mitkä ovat lempi tuoksusi (ei hajuvesiä) ?

7. Tv-sarja, jonka juonikäänteet ovat aiheuttaneet halkomaan hiuksia, päästämään suusi laulamaan merirosvon lailla sekä pahimillaan päättäämään sarjan seuraamisen hetkeksi tai kokonaan?

8. Mitkä ovat kamalimpia eläimiä, miksi?

9. Jos saisit muuttaa maailmasta jotain, mikä se olisi?

10. Itsellesi tärkeintä elämässä on?

11. Jos sinulla olisi jokin erityinen osaaminen, mikä se olisi ja mitä sillä tekisit?

Haastan seuraavat:

Muutkin halukkaat saavat saavat tehdä seuraavan haasteen. Laittakaa linkkiä, jos vastaatte! :)

5 kommenttia:

 1. Hei! Onko sulla toi ruispohjan ohje täällä jossain? Jos ei oo, niin voitko laittaa? Oon yrittäny ettiä jotain hyvää ohjetta, mutta en oo löytäny mitään kivaa. :)

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mulla ei oo sitä täällä, ehkä vanhassa blogissa, mutta voisin pistää sen tänne :)

   Poista
  2. Kiva, pitääpä sit ottaa se täältä. :)

   -M-

   Poista
 2. Oi kiitos haasteesta ihana! <3
  Mä kyllä mielellään teen tän kunhan kerkeen,
  mulla on jääny kummittelee ku joku ano pyys että kertosin enemmän itsestäni,
  ni tän kauttahan sitä luontevasti kertoski!

  Aivan huippu tuo Uniklubin faniposti haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kyllä irtoo yllättävän paljon muille. Tietty se on itestä kiinni, mitä kertoo. :)
   Itteä naurattaa myös - miksi se oman kuvan lähettäminen kirjeessä oli niin tärkeää? :D Onneksi en muista sen kirjeen sisällöstä mitään..

   Poista