perjantai 20. syyskuuta 2013

Barbapupu-kakku

Tässä olisi Kinuskissan- ohjein valmistelry Barbatäytekakku. Kummitytön 6-vuotis synttärikemuihin leivoin täysin Kinuskikissan ohjeen täytteillä Barbapupun, soveltaen kuitenkin koristelut itseni näköisiksi. Tuolloin en omistanut vielä kukkamuotteja, joten leikkasin ne kaulitusta massasta veitsellä kukan malliseksi ja muotoilin ne käsin sekä aputikuilla. Alkuperäisessä ohjeessa barbapupun luomet maalattiin, mutta itse kaulin luomipuolikkaan ja kiinnitin ne silmille. :) 
Pidän paljon sokerimassan käytöstä ja mieluiten käytän sitä pieniinkin koristuihin marsipaanin sijaan, sillä marsipaani maistuu a) kamalalta b) on rasvaisempaa ja c) kovettuu/kuivuu hitaammin kuin sokerimassa. Sokerimassaa saa vaniljan - ja ainakin vaahtokarkin makuisena sekä maustamattomana. :)

(Omat leivontatarvikkeet, kuten sokerimassat tilaan Ullan unelma -sivustolta.)Image and video hosting by TinyPic
Kakkupohjat x2

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl leivontakaakaojauhetta

-Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. (Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.)
-Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. (Itse vatkaan jauhot joukkoon yhä sähkövatkainta käyttäen pienimmällä teholla.)
-Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. 
-Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni ja anna jäähtyä.
Kostutus:
4 dl mansikka/vadelma/sekamehua
Täyte:
6 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
400 g mangotuorejuustoa
250 g mansikoita
¼ dl vaniljakreemijauhetta ( esim. Dr. Oetker vaniljanmakuinen kakkumousse)

Kuorrutus:

500 g  vaaleanpunaista sokerimassaa
( voit värjätä valkoisen vaahtokarkkimassan elintarvikevärillä tai ostaa valmiiksi värjätyn massan.)

Koristeet:

valkoista sokerimassaa
mustaa sokerimassaa
keltaista sokerimassaa
vaalenapunaista sokerimassaa
koristehelmiä
sokerikuorrutetta (tuubissa) (+ kuumaa vettä)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja mangotuorejuusto. Soseuta mansikat. Lisää sose täyteeseen. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe.
Leikkaa levykakkupohjasta Barbapupun muotoinen pala joko vapaalla kädellä tai paperista leikatun mallin avulla. Barbapupun pituus on noin 35 cm. Leikkaa toinen samankokoinen levy. Aseta levy tarjoilulautaselle ja kostuta mehulla. Ei haittaa mitään, vaikka mallin kuviota ei mahdu leikkaamaan kokonaan. Voit liittää loppuosan pohjan jatkeeksi ihan hyvin.
Image and video hosting by TinyPic
Levitä päälle täytettä. Nosta päälle toinen levy ja kostuta. Lado samaan tapaan päällekkäin vuorotellen pohja- ja täytekerroksia pohjien pinta-alaa vähitellen pienentäen. Täytekerroksia tulee yhteensä kolme tai neljä.
Image and video hosting by TinyPic
Tasoita kakun pinta lopuksi lastalla ja sivele päälle kerros täytettä. (VINKKI!  Kelmuta kakku kevyesti asetettuasi päällimäisen pohjalevyn ja laita kakku jääkaappiin yöksi kosteutumaan ja jatka kakku loppuun juhlapäivänä tai ohita tämä vaihe ja siirry eteenpäin. )
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Kauli vaahtokarkkimassa  soikionmuotoiseksi levyksi ja nosta kakun päälle. Liian ohueksi kaulittu massa repeilee sitä nostaessa kakun päällä! Tasoita reunat. Leikkaa ylimääräinen massa alareunoista. Muotoile siitä Barbapupun kädet.
Kauli pala valkoista sokerimassaa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Ota pyöreällä piparkakkumuotilla/leikkaa terävää veistä apuna käyttäen kaksi ympyrääKeitä vesi kuumaksi, kaada se mukiin ja laita sokerikuorrute tuubi mukiin lämpeämään. Ota hetken päästä tuubi mukista, kuivaa se ja avaa korkki varovasti. Purista pieni tippa levittäen se kauttaaltaan ja aseta  ympyrät Barbapupun  päälle silmiksi. Kauli vaaleanpunaista sokerimassaa, leikkaa samankoinen ympyrä kuin äsken ja puolita ympyrä.  Purista pieni tippaa puolikkaille massoille ja aseta ne molemmille silmille silmäluomiksi.
Image and video hosting by TinyPic
Muotoile silmien mustat osat, nenä ja suu mustasta sokerimassasta ja kiinnitä ne samalla tavalla paikoilleen sokerituubia apuna käyttäen. VINKKI! Mikäli sokerikurrute tuntuu liian paksulta, sulje korkki ja laita se taas hetkeksi kuumaan mukiin notkistumaan.
Image and video hosting by TinyPic
Valmista kukat mielellään pari päivää aikaisemmin, jotta ne ehtivät kovettua.
Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä kukkakuvioita. Ohenna terälehtien reunoja muotoilusienen päällä. Aseta kukat kuivumaan koveralle alustalle. Alusta voi olla esimerkiksi munakuppi tai foliosta muotoiltu tuki. Anna kukkien kuivua. Kiinnitä kukkiin helmiä sokerikuorrutteella.
Kiinnitä kukat kakkuun sokerikuorrutteella. Voit tukea kukkia esim. kynällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti