keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Wokkia ja kankaita alesta

♪ Bastille- Pompeii  

Maanantaityöpäivän jälkeen näin pitkästä aikaa pikkuserkkuani Reettaa, jonka kanssa mentiin syömään Hallituskatu 10:ssä sijaisevaan Fit wokiin. Mulle tää oli jo toinen tai kolmas kerta, mutta Reetalle ihka ensimmäinen. Mie tykkään tästä ruokapaikasta juurikin sen takia, että jos halua syödä terveellisemmin ja kevyemmin tää on oiva paikka valita silloin perusravintolan sijaan. Fit wokissa on mielestä kivan rento sisustus ja valittiinki Reetan kanssa paikka ikkunan vierestä, jossa istuttiin aika japanilaistyylisesti. Ei aivan kuitenkaan lattiallla, vaan korituolien päällä jalat ristissä. Mie otin ihan kengätki pois. Mutta löytyy sieltä myös ihan normaaleja istumapaikkojakin! Onko oululaisista moni käynyt jo täällä syömässä?

Annokseen valitaan pohja, joka voi olla esimerkiksi salaatti tai nuudeli. Sen jälkeen valitaan täytteet, joita suositellaan otettavaksi kaksi-kolme. Lopuksi valitaan kastike.
Vinkki! Fit wok-ravintola löytyy myös Tampereelta, Verkatehtaankatu 7stä!Valmiita annoksia saa vain Tampereelta ja hinnat sekä tuotteet voivat vaihdella ravintola kohtaisesti.

Valitsin omaan annokseeni nuudelia, kanaa, bambua ja ananasta sekä kastikkeeksi teriyakin. Juomaksi otin kivennäisvettä. Koko päivänä kun ei ollut ehtinyt pitää töissä taukoa ja pohjalla oli vain aamupala, niin kyllähän tulin onnelliseksi lautasen syötyäni tyhjäksi. Annos oli todella maittava, sopivan kokoinen ja sopivasti täyttävä. Tiiättekö sen tunteen, jos on ihan ähky ja täytyy avata housun nappi? No tällä kertaa ei tarvinnut!

 Poistuttuamme kävimme katsomassa vieressä olevassa SisustusBritassa kankaita. Reetta suunnitteli haluavansa ommella itsellensä mekon, ja siinä sivussa löysin ale"korista" itselleni sattumalta ihan kivan kangaspalan 5€lla! Mulla tuli kankaasta mieleen syksy ja sellainen inkkarimeininki. Mie en ite osaa ommella kuin jotain pyyhkeitä, tyynyliinoja ja kännykkä/kamerapussukoita ja silloinkin kun saan sen inspiksen vallata äitin ompelukone, kone alkaakin syltätä.. Siksipä lähetin äitille whatsapp'issa kuvaviestin kankaasta ja sanoin löytäneeni hamekankaan! Äiti vastasi siihen, että taidan tarvita ompelijaa sen toteuttamiseen. :D Ootanki innolla ensi viikon viikonloppua, kun mulla alkaa loma ja suuntaan kasseineni pariksi viikoksi Rovaniemelle. Päästään äidin kanssa kankaan kimppuun, josta mulla on tarkoituksena tehdä korkeavyötäröinen hame. Vielä pitää löytää sopivat napit vyötärön kohdalle koristeeksi, joita tulisi yhteensä kaksi/neljä; kaksi vierekkäin, toinen pari ylempänä ja toiset niiden alla. Voitteko uskoa miten kauan mie mietin tätä, jotta tää kuulostais edes vähän selkeeltä ja ymmärrettävältä. Huomaa kyllä etten ole ammattilainen näissä asioissa. :D:D

3 kommenttia:

 1. Oon käyny Fitwokissa kerran, ja haluan uudelleen. Pirskatti, kun saisi vain aikaseksi :D
  Mä otin tuolloin kokojyväriisin kanaa, bambua, sieniä, ananasta ja kastikkeeksi chili taisi olla :D

  VastaaPoista
 2. nami! tuoki kuulostaa tosi hyvältä vaihtoehdolta. :)

  VastaaPoista
 3. En oo vieläkään saanut aikaseks käytyä fitwokissa, vaikka se tässä lähellä onkin :D noh jospa vielä joku päivä eksyis sinne testaan valikoimaa :)

  VastaaPoista