perjantai 7. kesäkuuta 2013

Puistoilua ja pannukakkuja

Vietettiin eilen pikkuserkun ja hänen lastensa kanssa ihana päivä yhdessä. Aamulla epäilyttävän pilvinen ilma sai meidän WhatsApp'issa miettimään, mitä olisi järkevä laittaa ylle. Tuumittiin auringon ilmestyvän puoleenpäivään mennessä, jolloin sää on varmasti todella lämmin. Aikamme viestitellessä, päätettiin laittaa farkut, joiden lahkeet kääritään ja laitetaan tennarit jalkaan. Pohdittiin, että voi olla hyvä ottaa shortsit laukkuun ja vaihtaa ne jalkaan mikäli paahdutaan pitkissä housuissamme.
Sää muuttui melko lämpimäksi, mutta missään vaiheessa ei tuntunut liian kuumalta.

Ilmasto-asiat sikseen ja päivän tapahtumien pariin, kiitos!

Lähdettiin kulkemaan tästä minun luotani kohti Ainolan puiston leikkikenttää, joka lasten harmiksi osottautuikin olevan yhä remontin partaalla. Onneksemme näimme sorsia ja pieni sorsanpoikasia, jotka viihdyttivät meitä tovin.
Jatkoimme matkaa (edelleen lasten harmiksi) keskustan vaateliikkeisiin, jonka myötä satuttiin osumaan Ginasta lähtiessämme huomaamaan Hese, napataksemme lapsille pirtelöt. Se sai heidät hetkeksi hiljaisiksi, joten me saatiin rauhassa keskittyä hipistelemään vaatteita.
Pian alkoikin vatsakurnia ja haettiin yhdelle lapsista muikkuja torilta ja me muut mentiin Pannukakkutaloon syömään. Tässä pannaritalon menu.

Oma annokseni oli lasten koolla (erittäin sopiva koko) kana-pesto-mozzarella. Jälkiruoaksi otin myös lastenkoolla suklaa-valkosuklaan. Siinä kun pikkuserkun kanssa syötiin samoilla täytteillä tilattu jälkkäripannaria, tuumattiin että yksi olisi riittänyt, jonka olisi jakanut puoleksi. Kumpikin nimittäin veti hyvällä tahdilla juuri sen puolikkaan, jonka jälkeen tuli aika, noh, ällö olo. Lapset ottivat yhteiseksi banaani-suklaa pannarin, joka luonnollisesti lapsillakin jäi syömättä loppuun. Aikamme siin istuessamma, syötiin jälkkäripannareita sen verran että vajaa 1/4 jäi lautaselle.

Lähdettiin jatkamaan matkaa kohti Kelan lähellä olevaa leikkipuistoa, jonka lähellä olevasta S-marketista käytiin ostamassa juomapullot. Lapset leikkivät puistossa 1½ tuntia, jonka jälkeen lähettiin kävelemään takaisin Tuiraan.

Kotimatkalla tuli tuttuja vastaan, joiden kanssa tuli vaihdettua pitkästä aikaa pikaisesti kuulumisia. On se kun aina on muka niin kiire, ettei ehdi kaikkia ystäviä nähdä. Etenkin niitä jotka saattavat asua ihan lähellä. Monta kertaa ovat mielessä, että pitäisi soitaa ja pyytää kylään/mennä itse.

Mutta ihana päivä takana, kiitos K ja kumppanit!


 Hattu/ Malagan rantakauppa
Lehti-kaulakoru/ Pieces

Love yourself- t-paita/ Plns basic

Farkut/ Stradivarius
Tennarit/ H&MTotesin nämä kuvat liittäessäni, että Oulu on kyllä niin mun paikka, vaikka Rovaniemi on aina mun todellinen koti ja kuuluu mun sydämeen. Mulla tulee tänä kesänä täyteen kolme vuotta siitä, kun muutin rakkaan ystävni Veeran pyynnöstä ja opiskelupaikan saatuani tänne. Vaikka Veera valmistuikin alkuvuodesta ja muutti takaisin Rovaniemelle, tunsin kuitenkin kuuluvani tänne.

Omiksi lempi paikoiksi Oulussa ovat muodostuneet muun muassa hyvät ravintolat; kuten Oskarin kellari ja kesäisin Pannukakkutalo, toiminnallisiksi paikoiksi Tietomaa, jossa tulikin käytyä viimeksi maaliskuussa isosiskon ja hänen miesystävänsä siskon kanssa. Se on paikka, jos ei tiedä mitä täältä lähtisi näyttämään vieraalle. Aikaa saa kulumaan yllättävän hyvin testatessa eri vempeleitä.  Virpiniemen liikuntaopisto osottautui viime syksynä käydessämme serkkujen ja kummitytön kanssa ihan huippu paikaksi! Pelattiin jalkapallo, hypittiin pituushyppyä, kiipeiltiin sekä paistettiin makkaraa. Ainolan puisto on todella kaunis paikka kesäisin, jossa on ihana käydä piknikillä, syöttää lasten kanssa sorsia ja joka on todistetusti erinomainen valokuvauskohde esimerksi häille ja muille kesäjuhlille.
Viime elokuussa serkku pyysikin juuri kuvaamaan häntä ja vaimoaan. Vietettiinkin neljä tuntia puistossa kuvaillessa. Tarkoitukseni olikin laittaa tänne muuan kuva, mutta se jäi.

Kertokaahan te, mitkä ovat teidän mielestä lempi paikkoja Oulussa tai omassa kotikaupungissa.

7 kommenttia:

 1. Lisäsin ihan vasta blogisi lukulistalleni. :) Tämä taitaa olla ainoa lukemani oululaisen pitämä blogi. Tosi kiva lukea, kun tutut maisevat vilahtelevat. Itsekin olen siis Oulusta, born and raised. :D Lempparipaikkojani Oulussa on Hiirosen (koira)urheilupuisto, Meri-Toppilan teletappimaa, Valkiaisjärven koiraranta, Ainolan puisto/Hupisaaret... Ja kaikki paikat, mistä pääsee mereen. Toissapäivänä käytiin koirien kanssa Hietasaaresta Vaaskiventien päästä meressä kävelemässä, särkät olivat näkyvissä ja oli lämmintä, aurinkoista ja ihanaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja tervetuloa lukupiiriin. :) Tuossa olikin mulle uusia ja kuulemattomia paikkoja! Teletappimaa alkoi hieman huvittaan. :D

   Poista
  2. No, jos käyt siellä koskaan (siellä onpi esimerkiksi frisbeegolfrata), niin ymmärrät miksi sitä kutsutaan teletappimaaksi. :D

   Poista
 2. Sattuipa sopivasti, kun just aamulla kirjoittelin Ainolan puistosta ja nyt vasta luin tämän sun postauksen. On se kyllä ihana paikka! :)

  VastaaPoista
 3. nice pictures and great post! your blog is very lovely and interesting. im glad if you visit my blog, too <3 keep in touch!

  xx
  beauthi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Thi Lan! I'll visit on your site immediately. :) <3

   Poista