torstai 30. toukokuuta 2013

Papan syntymäpäivillä

Suuntasin kaksi viikkoa sitten keskiviikkona Rovaniemelle valmistautumaan kakkujen leipomisurakkaan pappani syntymäpäiviä varten.
Leivoin kakkupohjat torstaina ja perjantaina kostutin ja täytin, juhlapäivän aamulle jätin koristelut.

Lauantaina juhlittiin lauantaina tilavassa eräkämpässä papan 80-vuotissyntymäpäivä runsaan suvun kesken.
Tarjolla oli Eve-siskon ja isän tekemää lihakeittoa sekä kahvin kanssa herkuteltiin muun muassa mummun tekemien kuivakakkujen, kampanisujen sekä minun valmistamien mansikkatäytekakuilla ja sacher-moussekakulla. Ai että, oli niin ihanaa ja rentouttavaa leipoa ja nauttia ihanien serkkujen kanssa juhlista. Kahdesti ellei neljästikin käytiin santsaamassa keittoa ja kakkua lautaselle.

Muiden läheisten lähdettyä ja Suomi-Ruotsi pelin alkaessa alettiin siivota ja osa seurasi samalla peliä. Pelin jälkeen ajettiin kotiin, haettiin saunakamppeet ja suunnattiin takaisin eräkämpälle oman ja isän nuorimmaisen siskon perheen kanssa. Saunan jälkeen paistettiin vielä makkaraa grillikodassa (niinpä, mihin mahaan?!) ja lähdettiin kotiin. Juhlat olivat onnistuneet ja kakuistakin jäi sen verran jäljelle, että kahvisteltiin seuraavana päivänä mummulassa samalla saunaporukalla. Yhdestä täytekakkutarjottimellisestä jäi noin puolet, jotka pakastettiin. Onpa kiva mennä ensi kerralla käymään mummulassa. :p

Nyt antakoot kuvien puhua puolestaan.

Eve
 Mekko/Vila 
Ballerinat/Ellos
 Mekko/Vila
 Kengät/Aleksi13
Serkut
Sanna ja Jukka
Sanna ja äiti

4 kommenttia:

 1. Ihanat tarjoilut! Miten olet päällystänyt tuon mansikkakakun? Tuoreita mansikoita viipaloituna vissiin? Mulla olisi kakun koristelua tiedossa viikonloppuna ja ideat vähissä :( Mansikkakermakakku siis suunnitelmissa, saisko ammattilaisesta vinkkiä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käytin tuoreita kotimaisia mansikoita, jotka viipaloin. :) kakusta onkin tulossa ohje tuota pikaa. :)
   Ananaskirsikat ja karambola ovat myös käteviä koristeita. Mansikoiden sijaan tai sekä niiden kanssa muutkin marjat, kuten mustikat ja vadelmat sopivat hyvin yhteen :)

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä ja resepteistä! :)

  VastaaPoista