torstai 30. toukokuuta 2013

Herkulliset mansikka-whoopiet

Uutena vuotena kokeilin ensimmäisen kerran mariannen makuisia whoopie pietä. Tällöin omasta kaupastani ei löytynyt vaahtokarkkitahnaa, joten tyydyin tekemään sen itse. Ainoa vaan etten sitten vatkannut sitä tahnaa pehmeään voihin. Ilmankos tahna oli lötköä ja valui keksien välistä. No hyviä ne oli silti!

Pääsin tarttumaan ohjeeseen uudelleen ja paremmalla menestyksellä, kun tätini pyysi leipomaan serkkuni lakkiaisiin hieman macaroneja muistuttavia whoopieita.
Väliin laitettavia täytteitä on monenlaisia, mutta itse valmistin tällä kertaa mansikka- vaahtokarkkilevitteisen täytteen. Tein ohjeen tuplana ja sain aikaan 70 whoopie-paria. Suurin osa oli  tarkoituksella pienempiä kuin ohjeen vaatimat 1cm kokoiset, mutta myös niitä isompiakin tuli vahingossa. :) 
Suosittelen kokeilemaan! Nämä olivat helppoja ja nopeita tehdä!

(15-20 kpl)
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
100 g voita
2 dl fariinisokeria
1 muna 
2 dl piimää
1 tl vaniljauutetta/vaniljasokeria

Täyte:
1 prk (200 g) Fluff-mansikka vaahtokarkkilevitettä
100 g huoneenlämpöistä voita

(tomusokeria)

Täytevaihtoehto:
(1 prk (200g) Fluff-vaahtokarkkilevitettä)
1 dl Marianne crush -rouhetta
(pari tippaa punaista elintarvikeväriä)


Laita uuni 175'c asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi fariinisokerin kanssa kuohkeaksi (muutaman minuutin ajan). Lisää muna ja sekoita.
Sekoita vaniljauute/vaniljasokeri huoneenlämpöiseen piimään. Lisää voivaahtoon vuorotellen piimää ja siivilän läpi jauhoseosta.
Pursota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperille, jätä parin sentin leviämisvarat.
Paista uunissa n. 10 minuutin ajan ja anna kuorien jäähtyä ritilällä täysin.


Valmista täyte vatkaamalla kaikki ainekset sekaisin, käytä huoneenlämpöistä voita. Lusikoi kuoren päälle n. ruokalusikallinen täytettä ja paina päälle toinen kuori. Täytettä saa olla
 reilusti.


Vaahtokarkkilevitettä saa K-kauppojen Amerikka-hyllystä, mutta jos saatavuudessa on ongelmia, voit valmistaa täytteen itse munan valkuaisista ja sokerista. Ohje täällä. Tilasin oman vaahtokarkkitahnan Ullan Unelma-sivustolta, juurikin tuon saatavuus ongelman vuoksi omalla paikkakunnallani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti