lauantai 2. maaliskuuta 2013

Toffee-valkosuklaa hyydykekakku

Pohja:
190 g Ballerina toffeekeksejä
90 g margariinia


Täyte:
3 liivatelehteä
200 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
½ tl vanilliinisokeria
130 g valkosuklaata
2,5 dl kermaa
1 tl sitruunaesanssia

Kuorrute:
2 prk (á 120 g) toffeevanukasta (esim. Valion Kidius)
1½-2 liivatelehteä

Vuoraa ø 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. 
Murskaa keksit hienoksi muruksi esim. morttelilla/ kaulimella tai lihanuijalla (kaulinta/nuijaa käyttäessä laita keksit kahteen pakastepussiin niin pussi ei mene rikki) ja lisää sulatetun rasvan joukkoon. Painele keksi-voiseos vielä lämpimänä vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa (kattilan pohjalle ihan vähän vain vettä) ja anna sen jäähtyä sillä aikaa kun vatkaat kerman ja sokerit yhdessä vaahdoksi. Notkista maitorahka toisessa kulhossa ja lisää sulatettu valkosuklaa siihen. Yhdistä kerma- ja rahkaseokset keskenään. Keitä tilkka vettä kiuhuvaksi ja lisää siihen sitruunaesanssia sekä liotetut liivatteet siihen (jos liivatteet eivät sula, laita kuppi hetkeksi mikroon). Anna liivatenesteen hieman jäähtyä. Lisää se sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon kevyesti käännellen ja kaada koko seos vuokaan pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä ja liota se sitten pienen pieneen tilkkaan kuumaa vettä. Jäähdytä ja lisää vanukkaan joukkoon. Kaada täytteen päälle ja tasoita. Voit halutessasi koristella kakun ananaskirsikoilla/suklaalla yms. (Vedin vetsen kärjellä hieman kuvioita kiilteen päälle joka voi siis näyttää jonkun silmissä rumalta ja epäsymmetriseltä.)


(Itselläni vanukkaaseen alkoi liivatetta lisätessä muodostua liivatepaukkuja, joten sekoitin vinhalla tahdilla jotta paukut hävisivät. Käytin 1½ liivatetta ja saatoin lorauttaa ison kokoisen tilkan vettä, enkä sitten kaatanut kaikkia paukkujen vuoksi ja otin sen riskin että vanukaskiilteestä ei tule aivan niin tiukkaa vaan pehmeää tavaraa. Vierailijat pitivät enemmän kun se oli hieman pehmeämpää ja löysempää.  Laitoin myös vanukkaasta isompia lusikallisia jo täytteen väliin, jolloin kakkua leikatessa palan mukana välissä näkyy vanukasta.) 

1 kommentti:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä ja näyttää siltä, nams <3 Pakko kokeilla tätä reseptiä joskus! Kiitos ;)


    sonia-bettertogether.blogspot.fi

    VastaaPoista