lauantai 2. maaliskuuta 2013

Tietomaassa

Tehtiin perjantaina Sanna-siskon kanssa kulttuurikierros Oulussa ensi kertaa vierailleelle Hannalle. Aloitettiin kirpeässä pakkasessa mutta ihanan aurinkoisessa meidän retki kävelemällä melkein vieressä olevaan Tietomaahan. Tiedekeskus Tietomaa on verrattavissa Heurekaan, mutta omasta mielestäni se on paljon monipuolisempi, sillä siellä on yli 150 erilaista kohdetta. Olen viimeksi käynyt Tietomaassa kaksi vuotta sitten ja hieman jännäsinkin onko sinne tullu mitään uusia vempeleitä. Muun muassa X vai Y, naisten ja miesten väitetyt erot oli uusi ja näitä testejä tehdessä oli aikamielenkiintoista nähdä tuloksista miten meidän erot poikkesivat. Toisena uutena "laitteena" oli ilmakitara-koppi, jossa käytiin Hannan kanssa!
Mulla on mieletön korkeanpaikankammo, mutta silti uskalsin mennä 35 metrin kohoavaan näköalahissiin. On hienot maisemat! Suosittelen myös käymään jättielokuvateatterissa, jossa esitetään erilaisia tähtitiedeohjelmia. 
Haahhahaaahha!

4 kommenttia:

 1. Kuvien ja kertoman perusteella Tietomaa voittaa Heurekan 10-0. Käytiin miehen kanssa Heurekassa syksyllä ja no, eipä ollut kovin kummoinen. :<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella Tietomaata. :) Jokaiselle löytyy kyllä jotain. :)

   Poista
 2. Kylläpä sinun kuvista huomaa miten oot hoikistunut!:) Hyvä sie!

  VastaaPoista