torstai 21. helmikuuta 2013

Oulussa taas ja pieniä tekniikka ongelmia

Anteeksi kauheasti monen päivän kestänyt hiljaiselo. Mieleni ei ole tehnyt kotipuolessa ollessani käydä koneella kertaakaan. Halusin nauttia joka sekunnista äitin, siskon ja ystävien läheisyydessä että se teilasi tietsikan 10-0.
Yritin kovasti eilen alkaa kirjoittamaan tänne pikakuulumisia ja ilmoittamaan, että olen palannut takaisin Rovaniemi-reissulta Ouluun. Sitten kävikin kuitenkin niin, että alkaessani kirjoittaa koneesta loppui akku, sillä olin unohtanut kiinnittää virtajohdon pistorasiaan ja siitä alkoikin sen jälkeen käynnistämisen kanssa melkoinen taistelu. Kone meni siinä akun loppumisessa lepotilaan, jolloin painoin virtanappia pohjaan niin pitkäksi aikaa jotta kone sammui. No sitten käynnistin koneen uudelleen, jolloin se alkoi herjaamaan että kone on sammutettu väärin, jonka vuoksi se aloitti vianmäärityksen ja näytössä luki " Windows lataa tiedostoja" ties kuinka kauan. Mullakin menee tiiättekö joskus hermo, vaikka muille toitotan että pitää ottaa rauhallisesti ja malttaa oottaa. No tää rauhallisuuden perikuva sammutti koneen ja käynnisti sen uudelleen. Taas näyttöön tuli sama ohjeistus, että kone on sammutettu väärin plaaplaaplaa, paina Enteriä ja taas näytössä lukee "Windows lataa tiedostoja". Sammutin koneen ja päätin että ihan sama, en halunnukaan tuhlata energioitani tähän ja aloin kattoon laatuohjelmaa Geordie shorea.
Nyt aamusta ajatukset kulkee hippasen verran paremmin kuin eilen ja osasinpa lukea näyttöä paremmin. Siinä nimittäin olikin vaihtoehtoja kuinka halua toteuttaa käynnistyksen; Käynnistä Windows normaalisti / Korjaa virheet ja kännistä Windows. En huomannu eilen virkettä; Voit valita nuoli näppäimillä haluamasi tavan. Otin suoraan normikäynnistyksen ja odotin pari minuuttia. Huh, se siitä tekniikan höpötyksestä! Päästään itse asiaan tämän mahtavan alkupriiffauksen myötä.
Tulin eilen Ouluun puolenpäivän jälkeen ja sopivasti Terhikin laitto viestiä ollessani junassa, että nähtäiskö. Treffattiin asemalla ja käytiin viemässä mun töihin matkakassini ja suunnattiin vaatekauppoihin ja lopuksi vaihtamaan kuulumisia paremmin Coffee houseen, jossa kävin ensimmäistä kertaa täällä Oulussa.
Sitten tulikin Terhin aika lähteä harjoitteluun, joten mieki marssin tuntia ennen töihin. Ei olisi ollut mitään järkeä lähteä käveleen kotia, sillä olisin vain ehtinyt kääntyä siellä ja lähteä samantien töihin. Niinpä sitten parsin yhden napin paikalleen työpaitaani ( se lähti kerran irti kun liian kiivaasti riisuin työpaidan yltäni) ja muuten vain hengailin. Oli ihanaa tulla töihin, kun mua ei odottanut kamala pata- ja lounastiski, vaan keittiö oli ehditty siivota. :) Mulla oli myös ja tulee olemaan loppuviikon yksi harjoittelijapoika iltavuorossa, joten hommatkin tulee tehtyä tuplavauhdilla. :)
Olin illalla 23 aikaan niin väsynyt että olin oikeastaan onnellinen että tietokone ei suostunut yhteistyöhön, niin en jumittunut dataileen vaan pääsin ajoissa nukkumaan. Olin kuitenkin noussut aamulla seitsemän aikaan ylös, jotta ehdin äitin kanssa aamupalalle ja viettää aikaa hetken ennen kuin äiti lähti töihin.
Tänään heräsin jo puoli yhdeksän aikaan ja aloin aamupalalle. Samalla aloin etsiä kännykän laturiani ja arvatkaa mitä. Se jäi sitten Rovaniemelle tai tarkemmin Muurolaan.. Pahimmassa tapauksessa mie saan sen käsiini vasta maanantaina! Vaikka äiti ehtisikin viedä töistä tultuaan sen meidän lähikauppaan( jossa on posti), niin se lähtee ensin Rovaniemelle ja sieltä vasta Ouluun.. Ja koska kyseessä on iPhone, niin sillä ei oo mitään merkitystä vaikka multa löytyyki täältä kotoa pinottain Nokian puhelimia. Siinä on nimittäin sellainen pikkuriikkinen ongelma, sillä iPhonessa on mini sim-kortti. Mulla on onneksi tallessa vanha sim-kortti ja kun yritin käynnistää yhtä vanhaa puhelinta, se ei suostu toimimaan, sillä se sanoo " Sim-kortin rekisteröinti epäonnistui". Ollaan sitten puhelimitta, onneksi on Facebook ja sähköposti. Ongelmana on vain se että jos töistä koitettaisiin soittaa työvuoromuutoksista niin enpä mie pääsis tulemaan aikasemmin.

2 kommenttia:

  1. Tekniikka on aina yhtä ihanaa.. :) Varmaan muuten johtuu tuo "sim-kortin rekisteröiminen epäonnistui" siitä, että tuskin sulla siinä vanhalla kortilla on voimassa olevaa liittymää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä se varmaan johtuu. Mulla on sama liittymä käytössä, mutta se vanha sim on luultavasti otettu pois käytössä silloin kun mulle on tullut se pienempi kortti.

      Poista