maanantai 7. tammikuuta 2013

Viikunahillo-homejuustoiset macaronit

Nyt tartutaan uuden vuoden menuun kiinni! Heti alkuun sanon heille, jotka eivät pidä homejuustosta, että vaikken itsekään ole kyseenomaisen juuston ystävä, MUTTA tässä se toimii ja erinomaisesti!

Macaronit ( n. 30 kappaletta)
3 kananmunan valkuaista
4 dl tomusokeria
150 g mantelijauhetta
(elintarvikevärejä)

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää tomusokeria pikkuhiljaa joukkoon vatkaamista jatkaen niin kauan että  massa on kovaa ja kuohkeaa, kuin marenkia.
2. Nostele mantelijauhe joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Voit värjätä taikinan muutamalla tipalla elintarvikeväreillä.
3. Nostele pikkulusikalla tai pursota noin 2½ cm:n läpimittaisia "kolikoita" leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Jätä kolikoille hyvä väli, sillä kolikot leviävät hieman pellillä. Taikinasta tulee noin 60 leivoksen puolikasta.
4. Anna peltien seistä huoneenlämmössä 20 minuuttia
5. Paista 125'c asteessa, 12 minuuttia.
6. Anna "kolikoiden" jäähtyä rauhassa ja nostele macaronit pelliltä veistä apuna käyttäen.
Täytteeseen:
-viikunahilloa
-aurajuustotäytettä

Aurajuusto täyte (30 macaroniin):
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g aurajuustoa
3 rkl tomusokeria

1. Mittaa huoneenlämpöiset täytteen ainekset kulhoon ja sekoita.
2. Tomusokeria voit vähentää makusi mukaan.
3. Täytä leivokset. Levitä teelusikallinen pohjista puolille viikunahilloa ja toisille aurajuustotäytettä ja painat täytepinnat yhteen.

2 kommenttia:

  1. Nämä kuulostaa niiin herkullisilta! :D Pakko joskus kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! :) mukava vastapaino aina niille makeille macaroneille. :)

      Poista