tiistai 15. tammikuuta 2013

Millainen Heidi on ystävänä- kyselyn vastaukset

Aloitin kyselyn jo vanhassa blogissani, mutta blogimuuton vuoksi jatkoin kyselyä uudessa blogissani.
Tässä tulee nyt vastauksia muutamalta pitkäaikaiselta ystävältä sekä lyhytaikaiselta. Mun sydän suli milteinpä sellaiseen sulamispisteeseen jota ei voi kuvailla. Ootte ihania ystäviä! Tässä ei ollut sitten mitään nuoleskelua, sillä lähettäessäni kysymykset painotin että vastaukset annetaan sitten totuudensilmissä.

Haluan vielä yhteisesti sanoa teille kaikille vastaajille, että olen ollut vähintäänkin etuoikeutettu päästessäni teidän elämäänne, kuulemaan, näkemään ja elämään kanssanne vietettyjä aikoja. Se, että vaikkei toista näkisi pahimmassa tapauksessa moneen kuukauteen ei tunnu koskaan niin pitkä aikaiselta. On niin HELPPOA alkaa vaihtaa kuulumisia, eikä tarvitse empiä ja jännittää toisen seurassa kehtaako jotain asiaa sanoa. Te teette musta onnellisemman, iloisen, avautuneemman ja ennenkaikkea tärkeäksi tunnetun. Musta oli ihana kuulla kaikki teidän mielipiteet, ettei tarvitse sitten haudalla harmitella  kuinka ei kertonut toiselle miten tärkeä ja iso osa olikaan toisen elämässä. Olette rakkaita, enkä kadu päivääkään sitä kun ensi kertaa tavattiin!

Image and video hosting by TinyPic
Millainen ystävä Heidi on?
Emilia: Jos Heidiä pitäisi kuvailla ystävänä vain yhdellä sanalla, valitsisin luotettava. Voin kertoa hänelle mitä vain ja tiedän, ettei hän tuomitse minua tai levittele asioitani ympäriinsä. Vaikka joskus on mennyt pitkiäkin aikoja (jopa vuosia) ettemme ole olleet tekemisissä, silti ystävyytemme puhkeaa aina uuteen kukkaan. Tiedän, että Heidi on siellä aina minua varten ja mietin häntä usein. Valitettavasti välillämme on satoja kilometrejä, joten näemme liian harvoin.
Veera: Ehdottoman luotettava, hauska, huumorintajuinen, kärsivällinen, rakas
Leena: Heidi on ystävänä lojaali, huomaavainen ja lämmin.
Terhi: Heidi on reilu ja ihana ystävä 
Jenna: Heidi on luotettava , reilu, paras juttukaveri, ihana, rento, menevä, kaikinpuolin täydellinen tosiystävä joka ei jätä kaveria ikinä pulaan :) On aina valmis kuuntelamaan, auttamaan ja hänellä riittää aikaa ystävilleen! 

Onko hän enemmän kuuntelija vai puhuja tyyppiä?
Emilia: Heidi voi vaikuttaa aluksi hieman ujolta, mutta kun häneen tutustuu, niin kyllä tytöllä juttua riittää! Silti sanoisin, että Heidi on enemmän kuuntelijatyyppiä.
Veera: Kuuntelija
Leena: Uudessa porukassa enemmän kuuntelija, puheen pulputus tulee yleensä paremminkin kahden kesken jutellessa. Vaikka osaa siis kyllä kuunnella kahden keskenkin
Terhi: Heidi on hyvä kuuntelija ja Heidillä on aina mielipide asiaan kuin asiaan
Jenna: Heidi osaa olla kumpaakin tilanteesta riippuen. Kun sinulla on asiaa hän kuuntelee ja kommentoi välissä jos on tarvetta. Mutta jos on pakko valita kumpaa Heidi on enemmän nii sanoisin, että kuuntelija ja tarkoitan hyvällä.

Osaako hän auttaa kaiken näköisissä ongelmissa?
Emilia: En ole kovin usein tarvinnut Heidin apua, mutta voisin kuvitella, että hän osaa auttaa monenlaisissa ongelmissa. Ei ehkä kaikenlaisissa, mutta eipä hän neuvoja ole koko ajan tuputtamassakaan, mikä on vain hyvä piirre.
Veera: Ei lähde kyllä kovin helposti neuvomaan, ellei kysytä. Ruuanlaittoon/leipomiseen liittyvissä asioissa osaa neuvoa hyvin, kodinhoidollisissa tms. käytännön asioissa neuvoja ei löydy ihan niin hyvin. :D
Leena: Heidi täydentää upeasti omia heikkousalueitani.  Neuvoja löytyy monenmoiseen lähtöön, kokkaamisesta trendeihin.
Terhi: Riippuen ongelmista, ainakin ruuan laittoon liittyvistä ongelmista Heidiltä saa apua mutta uskoisin että ainakin Heidi yrittää auttaa kaiken näköisissä ongelmissa.
Jenna: Heidille on kertynyt kokemusta vuosien varrelta ja häneltä lyötyy aina jokin hyvä niksi vaikeisin ongelmiin ja tilanteisiin.

Onko Heidi sellainen tyyppi jonka kanssa voi avautua?
Emilia: Heidi todellakin on ihminen, jonka kanssa voi avautua mistä vain.
Veera: Voi avautua, koska Heidi ei tuomitse eikä liian kärkkäästi esitä omia näkemyksiään, kuuntelee sekä kuulee ja on varmasti luotettava.
Leena: Mitäs tää avautuminen nyt meinaa?  Heidi on hyvä, aktiivinen kuuntelija, eli vastaan kaikissa tapauksissa, että kyllä voi.
Terhi: Tottakai voi avautua
Jenna: Heidille pystyy avautumaan omista yksityisasioista, kuin myös muissakin asioissa.

..Entä pitää hauskaa?
Emilia: Meillä on yhdessä aina tosi hauskaa, sillä Heidi on niin pirtsakka ja iloinen ihminen. Hänen kanssaan on välillä myös hauskaa kunnolla repäistä ja tehdä jotain hullua.
Veera: Voi pitää hauskaa, mutta spontaaniutta voisi löytyä hieman enemmän, Heidi on toisinaan hitaasti lämpeävä tyyppi. Mutta kun hauskaa lähdetään pitämään, niin hauskaa on varmasti ja draamat jää muille. 
Leena: Voi pitää, Heidi on niin ihanan hyväntuulinen!
Terhi: voi pitää.
Jenna: Totta kai Heidin kanssa voi pitää hauskaa! Heidi on helppo suostutella joihinkin asioisin jokka johtaa yleensä kauheisiin naurukohtauksiin, joita sitten muistelemme jälkeen päin :) Aina, kun olen Heidin kanssa meillä on hauskaa :) naurua ja juttua riittää vaikka koko yöksi ja monesti nukkumaan meno viivästyy muutamilla tunneilla :)

Mitä teette yleensä yhdessä?
Emilia: Yleensä Heidin kanssa me syömme ja/tai juomme. Paikka vain aina vaihtuu. Ruuan ja juoman lomassa vaihdamme kuulumisia, muistelemme menneitä ja höpötellään mitä vain mieleen tulee.
Veera: Mitä tahansa, enemmän tai vähemmän tavallisia asioita. Ei ole asiaa, jota ei voisi Heidin kanssa tehdä. 
Leena: Vaikea sanoa mitä yleensä tehdään, semmosta perushengailua. Aina ainakin jutellaan.
Terhi: Yleensä me syödään herkkuja katotaan telkkua , lauletaan tai sitten laitetaan kynsiä tai kuunnellaan musiikkia 
Jenna: Teemme kaikenlaista kivaa yhdessä. Käyvään ulkona kuvaamassa, syömässä, jutellaan, katotaan elokuvia ja jotain hyvää naposteltavaa, kokkaillaan hyviä ruokia ja keilaamassa.:) siinä oli jotain mitä tuli mieleen nyt :) Meillä ei ole ikinä ollut tekemisen puute :)
Kauanko olette tunteneet?
Emilia: Olemme tunteneet todella kauan, jostain 90-luvun alkupuolelta lähtien
Veera: Noin 20 vuotta
Leena: 5 vuotta.
Terhi: Olemme nyt tunteneet 3 vuotta? 
Jenna::Olen tuntenut heidit kohta kolme vuotta ja olen joka päivästä onnellinen että sain tutustua noin ihanaan ihmiseen, joka voi muuttaa tylsät päivät hyviksi :)

Missä tutustuitte?
Emilia: Heidi oli se meidän päiväkodin pieni punatukkainen tyttö :)
Veera: Tarhassa
Leena: Ylläksellä uutena vuotena (2008) oltiin mökillä.
Terhi: Tutustuttiin koulussa
Jenna: Tutuistuimme Oulun Palvelualan Opistossa 2010
keväällä päästyämme kokki kouluun :)

Onko Heidillä perussanoja/lauseita, joita hän käyttää?
Emilia: Söpöintä, mitä Heidi käyttää on tietenkin "mie".
Veera: Ei tule mieleen mitään Heidin omaa, mutta se tykkää hokea tv:stä tms. tuttuja hokemia.
Leena: Ei tuu nyt mieleen eli ei ainakaan mitään hirveän ärsyttäviä voi olla
Terhi: Ei tietääkseni tai ainakaan en ole huomioinut.
Jenna: En ole ikinä aatellut onko Heidillä perus sanoja tai lauseita joita se käyttää useati :O Ei varmaankaan ole, koska en ole huomannut.

Mikä on paras ateria/leivos, jonka Heidi on tehnyt?
Emilia: Heidi leipoo maailman parhaat cupcaket. Ne ovat sekä maukkaita että näyttäviä.
Veera: Paras ateria on ollu ehkä vuohenjuustobroileri ja paras leivos synttärikakku.
Leena:Ihastuin siihen kanakastikkeeseen, jota Heidi mulle kerran teki ja olen Heidin innoittamana tehnyt sitä itsekin  Se on ainakin jäänyt mieleen.
Terhi:  Ehottomasti ystävänpäivänä kun heidi teki meille possua ja itsetehtyjä ranskiksia ja sika hyvää kastiketta ja kaikkia super hyviä leivoksia.
Jenna: Kaikki leivonnaiset / ruuat on ollut hyviä mitä ollaan yhessä syöty <3 mutta paras on varmaan ollut ystävänpäivä meny jonka heidi järjesti!
Image and video hosting by TinyPic

Mitä lempinimiä?
Emilia: Olen varmaan aina sanonut Heidiä vain Heidiksi. Perheeni kanssa käytän hänestä puhuessani myös sukunimeä, kavereiden kanssa puhun "Rovaniemen Heidistä".
Veera: Heikki
Leena: Heda lienee yleisin, joskin kuulin myös vähemmän mairittelevista lempinimistä hiljattain..
Terhi: Heda, Heluna
Jenna: Heda ja Heluna

Heidin kolme lempi bändiä/artistia? 
Onko bändejä, joita Heidi palvoo kuin kuuta nousevaa ja sinä ystävänä et voi sietää? Entä toisinpäin; sinä pidät ja Heidi ei tykkää?
Emilia: Voi apua, nämä musiikkikysymykset ovat minulle aina niin vaikeita, koska en itse niin välitä musiikista! Minulla ei varsinaisesti tällä hetkellä ole yhtään lempibändiä tai -artistia ja täytyy sanoa, ettei mitään hajua myöskään Heidin mieltymyksistä. Harvoin keskustelemme syvällisemmin musiikista. Enemmänkin keskustelu on "tää on muuten hyvä biisi" -tasoa.
Veera: Apuva. Meidän musiikkimaut ei kohtaa kyllä vähääkään. Heidin lemppareita on ainaki PMMP... Mie tykkään monista suomalaisista kuten Epuista ja Leevistä yms. ja Heidi ei luonnollisesti tykkää vähääkään. 
Leena: Rehellisesti sanottuna en tiedä  Johtuu varmaan siitä, etten itse kiinnitä niin paljon huomiota tämmösiin juttuihin ko kuuntelen vaan jotain 7 vuotta vanhoja biisejä.. 
Terhi: Heidi kuuntelee niin paljon kaikkea että en osaa vastata
Jenna: Meillä on heidin kanssa aika samanlainen musiikkimaku tai sitten minä tykkään vaan kaikelaisesta :) Jesse Kaikuranta- Vie mut kotiin, Jenni Vartiainen, Stella, Coldplay ja Lily Allen.

Miksi Heidi on hyvä ystävä? Mitä arvostat ystävässä?
Emilia: Heidissä ehdottomasti parasta on se, että vaikka maailma muuttuu ja meidän molempien elämä on muuttunut, Heidi vain on ja pysyy. Olemme tunteneet kohta 20 vuotta (!!) ja yksi pysyvimmistä asioista elämässäni on ollut ystävyys Heidin kanssa. Se on ihana asia. Eniten arvostankin ystävässä ja ystävyydessä pysyvyyttä ja luotettavuutta. Sitä, että maailman myrskyt ja tuulet eivät ystävyyttä kaada.
Veera: Kts. ed.  Rehellisyyttä ja lojaaliutta, huolenpitoa ja välittämistä, spontaaniutta, sopivaa hulluutta, hyvää huumorintajua
Leena: Jo aiemmin mainittujen ominaisuuksien lisäksi Heidi on mm. empaattinen, sympaattinen ja lämmin! Heidin seurassa voi olla rennosti ja Heidi pitää mua edes jotenkin ajan tasalla asioista. Eipä mulla mitään erityistä listaa mistään piirteistä ole, kunhan henkilökemiat kohtaa  Arvostan erilaisia piirteitä eri ihmisissä, niin vaikea vastata tähän.
Terhi:Heidi on hyvä ystävä koska se on reilu, luotettava, huumorin tajuinen ja kaikin puolin ihana.
Luottamus ja rehellisyys on ystävyydessä tärkeää 
Jenna: Koska Heidi täyttää tosi ystävän piirteet ja on oma itsensä. Ei esitä ketään muuta kuin omaa ihanaa persoonaa ja pitää sinusta sellaisena kuin sinä olet. Heidin positiivista luonnetta ja periksi ei anneta asennetta! :)

7 kommenttia:

 1. Hei, ihan huippu postaus. Oot sä noi kysymykset keksiny itse vaiii, tai siis meinaan, josko niitä voisi lainata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jarno. :)
   Lukijat lähettivät kysymykset. :))

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, ihanainen. :) Mullakin oli kivaa lukea ystävien vastauksia. :)

   Poista
 3. Saanko lainata näitä kysymyksiä? Ajattelin toteuttaa samanlaisen postauksen? :o

  VastaaPoista