torstai 10. tammikuuta 2013

Kysymyspostaus 1

Heippa!
Blogiosoitteen muuton myötä unohdin vanhan blogin luonnoksiin muutamia tekstejä. Kävin äsken kurkkaamassa ne läpi ja kopion ne nyt tänne. Tämä on viimeisin kysymyspostaus-osio, joten olkaa hyvä!


Miesihanteet:
Mikä on ihanne poikaystävä tai sen ominaisuudet?
- kiinnitän huomion ensiksi miehen elekieleen, hymyyn, ääneen, hiuksiin....
ulkonäköseikkojen jälkeen luonteenpiirteissä tärkeitä on avoimuus, luotettavuus, huumorintajuisuus, huomaavaisuus, korjaa omat jälkensä. huolehtii hygieniastaan, joustavuus, tulee toimeen perheensä + mun ystävien ja perheen kanssa sekä kaikkien muiden. Kaikista ihmisistä ei tarvitse pitää, mutta siinä vaiheessa kun kuulen toisen suusta jotain rasistiseen liittyvää, sanan "neekeri" tai muuta, niin siinä vaiheessa laskee pisteet.
On tärkeää että miehellä on tavoitteita, päämääriä ja arvoja elämässään ja jaksaa tsempata ja kannustaa toisia.

(En aluksi hoksannut kyseessä olevan McFly-bändin jäsen. Tyyppi on hieman muuttunut "Just my luck"-leffan ajoilta.)

Mihin ihastut vastakkaisessa sukupuolessa?
-Ihastumiseen vaikuttaa, miten hän käyttäytyy mun seurassa, puheliaisuus, HYMY, käsi- ja selkälihakset. Onko kiinnostunut mulle tärkeistä asioista, millaiset ovat hänen omat kiinnostuksenkohteet. Jos mies pitää kiinalaisesta ruoasta, niin se on iiiso plussa! Plussaa kerääntyy tilille myös, jos mies ei polta eikä käytä nuuskaa, nuuskaamissa voin joustaa..
Se miten mies huolehtii omasta ulkonäöstä lisää kiinnostumista, en halua miestä joka kulkee joka paikkaan dimexin työvaatteet yllä ja resuisissa tennareissaan. 


Blogi ja valokuvaus:
Mikä inspasi sua alunperin aloittamaan oman blogin? 

Idea lähti siitä, että lähdin pois Irc-galleriasta, mutta halusin jonkun kanavan missä voin laittaa kuvia ehkä hieman aikuismaisempaan tapaan lisäten muunlaisiakin kuvia kuin kasvokuvia itsestäni. Mietin minkälaisen blogin haluan tehdä, sillä en halunut kuulua vain yhteen kategoriaan, kuten muoti. Vaikka silloin (kohta 4 vuotta sitten) oli hyvin ajankohtaista jokaisen kirjoittavan jonkin sorttista muotiblogia, en tuntenut itseäni kotoisaksi siihen aiheeseen. Ajattelin mielessäni, että voisin tuoda mm. reseptejä, joiden "uusiokäyttö" onkin sitten helppo aina löytää omalta sivulta.


Kuinka kauan olet pitänyt blogia, miksi päädyit pitämään juuri lifestyle -blogia?
Tammikuun 31.päivä tulee kasaan 4 vuotta! Pitää alkaa miettimään joka vuotista synttäriarvontaa. ;)
Lifestyle-blogi on monipuolisempi kuin joku laatikko mihin on itsensä lokeroinut, ja siitä syystä luen mielummin juuri näitä blogeja. En ymmärrä miten jollakin voi riittää kiinnostusta selata päivittäin tulevia trendejä ja raapustaa niistä postauksia. Ripaus kaikkia asioita blogissa on mukavampi lukea.

Kuvistasi tuli mieleen, että oletko käynyt valokuvauskursseja?
En ole käynyt mitään kursseja. Olen itse opetellut kuvaamisen jalontaidon, jos näin sen voi sanoa. Haluaisin vielä enemmän kehittyä ja oppia joitain lisäkikkoja.

Ootko ottanut itse kaikki kuvat, vai onko joku auttanut? 
Kuvaan 95% kaiken itse. Käytössäni on monesti jalusta tai muu tukialusta. Ulkona ollessa jossain tapahtumassa joku muu ottaa. Vanhempien luona ollessa hyödynnän pöytientasoja, tikapuita, puun vahvoja oksia, jos otan itselaukaisimella kuvia.

Mikä kamera? (:
Mulla oli monta vuotta käytössä Canon powershot a520, jolla pääsin hyvään vauhtiin kuvaamisen kanssa. 8 vuotta kamera kuitenkin kului käytössä ja pian aloin myös huomaamaan laadun suhteen kuvissa.
Toteutin viimeinkin toissa syksynä haaveen hankkia järjestelmäkameran. 
Käytössäni kulkee siis Canon eos 550D, johon olen viime vuonna ostanut 50mm objektiivin. Haaveena on hankkia tähän kameraperheeseen kalansilmä objektiivi sekä putki, jolla saa kaukana olevasta kohteesta hyvän kuvan. Hienosti selitetty taas.. Noihin pitää kuitenkin säästää kasalti rahaa.
Kuvaan myös paljon iPhonellani, kun en jaksa raahata järkkäriä mukana.

Millä muokkaat kuvia?
Ensimmäisen kameran mukana tuli levyke, jossa oli kiva muokkausohjelma, Photo Impression . Sillä pystyy mm. silottamaan ihoa kevyesti, muttei se mikään photoshopin vertainen ole.
Internetin muokkausohjelmista käytän Picmonkey ja Pixl-o-matic -ohjelmia.

Työ ja opiskelu:
Oletko tehnyt kokintöitä valmistumisesi jälkeen?
Olen! Pääsin töihin lounasruoka-kahvilaan, jossa olin kaksi harjoittelujaksoani. Oon ollut niin onnellinen päästessäni mukaan huippuun työtiimiin.
  1. Haluaisitko vielä opiskella jotain, mitä?
  2. Mua kiinnostaa aasialainen ruokakultturi, olisi jännää oppia tekemään ihania kanaruokia!
  3. Mutta enimmäkseen leipuri-kondiittorin ala on se mistä haaveilen.
Missä olet ½ vuoden päästä?
Puolen vuoden päästä on heinäkuu. Luultavasti olen Rovaniemellä äitin synttärikakkua väsäämässä. 
Toivon myös olevani kesätöissä kahvilassa. Toivottavasti on lämmin kesä, saan nauttia jäätelöstä, auringosta, ystävistä ja vapaudesta. 

Oletko motivoitunut tekemään kokin töitä?
Olen motivoitunut. Välttämättä en halua olla yksin vastaamassa isosta ruokajoukosta. Pidän ryhmätyöskentelystä

Mitä teet tällä hetkellä; opiskelet, töissä? Missä?
En halua julkistaa työpaikkani nimeä. :) Mutta keskustassa opiskelijaystävällisessä lounasruoka-kahvilassa.

Mikä on naudan medium pihvin ihanteellinen sisälämpö?
Puolikypsän pihvin sisälämpö on noin +55'c astetta, leikattaessa pihvi halki, se on sisältä väriltään punertavaa. Kun pihviä painaa, se tuntuu joustavalta ja kimmoisalta, ei kuitenkaan tiiviiltä ja kovalta. 

Mikä on sopiva sisälämpö broilerille, jotta se ei ole liian kuiva?
No perussääntö kanaruuille on, että sisälämpötilan näyttäessä vähintään +75'c astetta kana on kypsää, eikä ole vaaraa salmonellalle. Joissaki ohjeissa lukee possu-ja kanaruokien kohdalla, että ne ovat kypsiä lämpötilan ollessa +68-72'c astetta.
Keitä ovat Paul Bocuse ja Thomas Keller? (ei googlea!)
Myönnän heti ettei mulla ole aavistustakaan, MUTTA koska tämä kysymys oli näiden ruokaan -liittyvien kysymysten seassa, uskallan sen perusteella veikata näiden olevan tunnettuja kokkeja? Voihan tää mennä pahemman kerran pieleen luottaen tähän.


Kauneus:
Kuinka usein käytät colormaskia? 
Alkuun käytin joka toisessa pesussa ehkä kahden viikon aikana, siitä aloin harventamaan ja nykyisin saatan käyttää kerran viikossa.

Teetkö päivittäin tai noin arviolla kampauksia itselle/muille? 
Asiakaspalvelualalla, jos olen kassalla, tykkään laittaa hiukset kivasti mutta yksinkertaisesti. Lähinnä serkuille laitan hiukset esim. rippijuhliin tai päättäreihin sekä leikkaan ja värjään heidän hiuksiaan.


Ootko tehny kynsikoristuksia? Niitä on ikävä! :)
Enemmän kynsiä tulee lakattua kesäisin ja pitkillä lomilla, sillä hygienia syistä keittiöllä työskennellessä ei saa olla pitkiä kynsiä tai lakkaa. Siihen kun on tottunut ettei kynsissä saa olla lakkaa, en välttämättä lakkaa niitä lomillakaan. Monesti jotain erikoista iltaa varten suunnittelen tekeväni Konad-laatoilla jotkut kivat kynnet, mutta sekin monesti unohtuu tai jää kiireen keskellä.

1 kommentti:

  1. oih... siellä oli jopa munkin kysymyksiin vastattu. ^_^ Kiitos!

    -kortsu ramsey <3

    VastaaPoista