torstai 24. tammikuuta 2013

Kiloklubi

Muutama siellä ihmettelikin, mitä ohjelmaa olin käyttänyt kalorilaskurina ruokapäiväkirja-merkinnässäni.  Multa jäi vahingossa asia mainitsematta silloin.
Kyseessä on siis Kiloklubi. Olen ollut Kiloklubin jäsen jo kolme vuotta. Sivuston taisin löytää Googlen kautta, jonne rekisteröidyin sivuston monipuolisuuden ja ilmaisen liittymismahdollisuuden vuoksi. Kiloklubi eroaa siinä mielessä monesta muusta sivustosta siinä, ettei siellä ole pelkästään kalorin syöttö - ja painotaulukkoa, vaan sinne saa kirjata myös liikunnat, oman edistymisen, kirjata päiväkirjamerkintöjä joko julkisesti kaikkien näkyville tai yksityisesti itselleen näkyväksi sekä keskustella sivuston foorumeilla kanssatovereiden kesken.

Image and video hosting by TinyPic Kiloklubin etusivu on hyvin yksinkertainen ja simppeli.
Etusivulta näet kaikki tarvitsemasi aihealuet; Ruoka, Liikunta, Edistyminen ja Foorumi. Voit myös selata terveellisiä reseptejä ja keskustella asiantuntijoiden kanssa sekä paljon muuta.


Ruoka:

Image and video hosting by TinyPic
(Ohessa esimerkki kuinka täytät syömisesi Ruoka-palstalla. )
Image and video hosting by TinyPic

Voit muuttaa ruokien määrää miinus (-) ja plus (+)-napeilla. Jos esimerkiksi söitkin 2 kananmunaa, painat (+)-nappia tai numeroit, jonka jälkeen painat kalorinumeron oikealla puolella olevaa vihreätä plus(+)-nappia. Tämän jälkeen valitset millä aterialla söit, esim aamiainen. Ruokasi kirjautuu heti taulukkoosi ja mahdollisia korjauksia voit tehdä vielä senkin jälkeen, esim. jos lisäsitkin väärän ruoan tai ruoan väärään kohtaan.
Taulukon yläpuolella olevat kohdat kertovat, paljonko olet saanut tähän mennessä hiilareita, rasvaa ja proteiinia. Vihreä väri edustaa olevasi oikealla tiellä, jatka samaan malliin! Keltainen väri on merkki siitä että olet oikeilla jäljillä ja punainen kertoo että sinulla on vielä matkaa saadaksesi oikeat arvot tai että olet ylittänyt suositellun arvon.
Ongelmana on välillä ettei etsimääsi ruokaa välttämättä löydy, joilloin on etsittävä sitä lähellä oleva tuote. Esimerkiksi itse en löytänyt Valio ProFeelin rahkaraejuustoa. Tällöin otin sitten vain tavallisen raejuuston, vaikka tiedän että niissä on eroja.
Esimerkiksi kirjoittaessasi kurkun, voit klikata nimen vieressä olevaa ympyröityä nuolta valitaksesii missä muodossa sitä söit (viipale) ja kuinka paljon (g, puolikas..)


Liikunta:

Liikunta-palkki näyttää myös viikon sisällä tapahtuneet liikuntasuoritukset.
Se näyttää tunti- että kertamäärät, kulutetun energiamäärän, liikunnan tehon, vaihtelun, kulutuksen sekä määrän. Olit sitten vain kävellyt töihin tai kulkenut rappuja pitkin -nekin voi lisätä taulukkoon.
Voit kirjottaa Selaa lajeja kohtaan voit kirjoittaa X-nimen ja muuttaa kauanko harrastit kyseistä lajia painamalla + -nappia kyseiselle päivälle. Mikäli etsimääsi lajia ei löytynyt, voit etsiä sen Etsi lajeja-kohdasta. Löydät sieltä monipuolisesti eri lajeja.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Kohdat Kulutus, Määrä, Teho ja Vaihtelu antavat sinulle neuvoja, mitä sinulta puuttuu harjoituksista, miten voit lisätä monipuolisuutta liikuntaasi ja tehostaa liikkuvuuttasi ym. Kohdat ovat aluksi punaisia, joka tarkoittaa sitä ettet ole tarpeeksi harjoitelut, keltainen tarkoittaa olevasi oikeilla jäljillä ja vihreä tarkoittaa sinun saavuttaneesi oikean määrän.


Edistyminen:
Image and video hosting by TinyPic
Voit asettaa tämän hetkisen painosi ja vyötärön ympärysmittasi sekä tavoite painon ja mitat. Kiloklubi laskee, monessako viikossa tavoitteeseen on mahdollisuus päästä sekä näyttää taulukkomuodossa käyrän avulla miten eteneminen on mennyt. Pystyt siis useamman vuoden jäsenä näkemään kuinka paino on pysynyt samana tai muuttunut. Painosi kerrottua, sivusto laskee nykyisen painoindeksisi sekä tavoitepainosi painoindeksin.

Toivottavasti tästä pohjustuksesta kävi idean pääasia. :)

Löytyykö joukosta muita Kiloklubilaisia? 
Mitä kalorilaskuria sinä käytät?

2 kommenttia:

 1. itse käytän kaloreiden ja liikuntojen laskemisessa Noom-sovellusta puhelimessa. Se on yksinkertainen ja helppo käyttää, eikä aina tarvitse olla tietokoneen ääressä päivittämässä syömisiä :-) Kiloklubiakin oon koittanut joskus, mutta silloin se tuntui jotenki liian monimutkaiselta. :S
  Tsemppiä laihdutukseen! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, en olekaan kuullut tuosta Noomista. Tuo on kätevää että koko ajan tulee enemmän sovelluksia puhelimeen, jolloin välttää jatkuvan koneella ramppaamisen. :) mun täytyykin käydä katsastamassa tuo Noom! :)
   Kiitos <3

   Poista