perjantai 25. tammikuuta 2013

Brownie-valkosuklaakakku


Brownie-kerros
  • 100 gtummaa suklaata
  • 100 gvoita
  • 2munaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta
  • ¾ dlvehnäjauhoja
2 dlvadelmia

  • Juustokerros
  • 100 gvalkosuklaata
  • 1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (200g) ranskankermaa
  • 2munaa
  • ½ dltaloussokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa.
Lisää muna-sokeriseokseen sula voi-suklaaseos. Sekoita varovasti.
Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin ja nostele jauhot varovasti taikinaan. 
Kaada vuokaan ja ripottele päälle vadelmat. 
(Mikäli vadelmat ovat ulkomaalaisia, keitä niitä 90'c asteessa 1½-2minuuttia. Sillä ulkomaalaisiin vadelmiin pääsee veden mukana viruksia, eikä pakastaminen tapa näitä viruksia.)
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 15 minuuttia. 


Valmista sinä aikana juustokakkuseos.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan.
Sekoita massaan sokeri, vaniljasokeri ja vaniljauute.
Sekoita sulaan suklaaseen lusikallinen juustoseosta ja vasta sitten sekoita suklaa lopun juustoseoksen joukkoon.
Ota vartin jälkeen brownie uunista ja laske lämpötila 160 asteeseen. 
Kaada juustoseos brownien päälle ja jatka paistamista noin puoli tuntia, kunnes juustoseos ei ole enää juoksevaa. Anna kakun jäähtyä ensin huoneen lämmössä sitten jääkaapissa yön yli.



2 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää hyvältä! :) Pitäisi itsekin vissiin tehdä jotain makeaa kahville. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluain leipoa jotain uutta ja hyvältä kuulostavaa kun tuli vieraita. Paha vain ku ite ei voi syyä, mutta kakusta tuli kehuja niin luotan siihen että tuo on hyvää ja uskalsin julkaista tämän. :)

      Poista