keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Suklaatryffelikakku


Pohja:
100g tummaa suklaata (60%)
50g sulatettua voita
4 keltuaista
5 valkuaista
1dl sokeria (85g)
55g vehnäjauhoja

Sulata suklaa varovasti. Sekoita keltuaiset sekä voi, ja sekoita ne suklaan joukkoon.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri notkeaksi vaahdoksi.
Kääntele valkuaisvaahto suklaaseokseen kolmessa erässä.
Siivilöi jauhot taikina joukkoon ja nostele kevyesti.
Nostele taikina voideltuun leipävuokaan, ja paista +170 asteisessa uunissa 25-30minuuttia.
Anna jäähtyä.
Leikkaa kakkupohja vaakasuunnassa kolmeen yhtä suureen osaan.

Kostutukseen:
N. 1dl vahvaa kahvia
2dl aprikoosi marmeladia


Suklaatryffelitäyte:
2dl kouhukermaa
200 tummaa suklaata, rouhittana
200g ranskankermaa

Voitele puhdas kakkuvuoka/leipävuoka kevyesti öljyllä ja vuoraa sitten kelmulla.
Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle.
Anna suklaan sulata kaksi minuuttia ja sekoita massa tasaiseksi varkaimella.
Vatkaa ranskankerma kevyesti vaahdoksi, ja kääntele suklaaseos joukkoon.
Levitä kolmannes täytteestä kakkuvuokaan tasaiseksi levyksi ja laita tämän päälle yksi kakkulevy.
Paina levyä niin että täyte nousee vuoan pohjalta kakkulevyn tasolle.
Kostuta levyt erittäin kevyesti vahvalla kahvilla ja sivele ne vielä lämmitetyllä aprikoosimarmeladilla.
Laita kerroksittain loput täytteistä ja kakkupohjista, niin että viimeisenä on kakkulevy.
Peitä kelmulla ja anna vetäytyä kylmiössä 8 tuntia.
Kumoa kakku ritilälle ja kuorruta se kiiltävällä kaakaokuorrutuksella.
Koristele tomusokerilla ja sulatetulla valkosuklaalla/ananaskirsikoilla.
(Kuva: koulun tilaustarjoilu pikkujoulut 2010)
(Kuva: joulu 2011)

2 kommenttia: