sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Jouluni mun

Kannan oman korteni myös kekoon, kertomalla millainen joulu minulla oli. Jälkijunassa kirjottelen, mutta olen halunnut nauttia siskojen seurasta ja nauttia lomasta, joten siitäkin syystä en ole koennut tärkeäksi poukkoilla täällä jatkuvasti. Joulukuu vetää viimeisiään, joten koitan saada tämän kuun asiat tuotua esille tämän vuoden aikana tänne. :)

Saavuimme lauantaina kaikki tytöt vanhempiemme luokse sekä Eve-siskon koira Sulo että isosiskon, Sannan, mies. Lauantai meni loppu joululahjoja paketoidessa ja muuten kuulumisia katsellessa ja saunoessa. Sunnuntaina taidettiin käydä tekemässä viimeiset ruokaostokset ja alkuillasta iskä ja Sanna kävivät hakemassa kuusen mökiltä, sillä välin kun valmistin jäädytetyn marenkikakun ja punaviinikastikkeen ja äiti hoiti omat esivalmistelut aatolle, kuten kinkun laiton uuniin. Maanantaina koitti viimeinki jouluaatto! Jee! Jee? No ei se kyllä tuntunut normaalia päivää erikoisemmalta, tällä kertaa. Noustiin Even, Sulon ja äitin kanssa seittemän aikaan. Haistoin mun huoneeseen asti kinkun tuoksun, joka leijui leivinuunista houkutellen maistamaan maistiaispaloja. Äidin otettua kinkku pois uunista, alkoi riisipuuron keitto. Otin äidiltä ohjeet ylös, kuinka kinkku kypsennetään, joten ensi jouluksi mulla on ainakin yksi "uusi" ohje jaettavaksi. :D

Kymmenen aikaan äiti kävi sitten koputtamassa Sannan ja Jukan oveen ja pyytämässä joulupuurolle. Kuten oli odotettua, ruokapöydässä käytiin sarkastista ja närkästynyttä keskustelua äitin nappaavan manteli puurosta. Tapahtui kuitenkin yllättävä käänne ja Sanna sai mantelin ja tehdä toiveen.

Puuron jälkeen lähdettiin käymään haudoilla. Mikä siinä on että sieltä poistuessa on varpaat ihan kuolion pisteessä? Kotiinpäin lähtiessä ajamaan vedin maiharit jalasta ja ojensin ne äidin jalkojen yli isosiskon syliin. 20 minuutin ajomatkan jälkeen päästyämme kotipihaan, jalkani olivat viimein lämmenneet.

Sen jälkeen lähdimme saunaan parivaljakoissa. Saunavihdan heiluttamisen jälkeen laitettiin jouluvaatteet ylle, hiukset trimmiin ja naama nätiksi ja alettiin nostamaan ruokia esille.

Naatiskeltiin rauhassa ruokapöydässä, naurettiin, käytiin mielenkiintosia keskusteluja, toiset kävi toista ja kolmatta santsikierrosta kun mulla se jäi vain yhteen.
Annettiin ruoan laskeutua ennen kuin siirryimme jakamaan lahjat kuusen alta. Voi sitä iänikuista jännitystä aina niiden pakettien äärellä kun koittaa miettiä päänsä puhki, mitä sen ja sen malliseen lahjakääreeseen voisikaan kätkeytyä! Tämän vuoden saldoon oli ikityytyväinen, kaikki lahjat olivat tarpeellisia ja suurin osa oli suoraan toivomuslistalta. Kaikenmoiselta krääsältä ja turhuudelta vältyttiin, enkä saanut kuin yhden konvehdin, jonka olen kohta tuhonnut. Alkaa tehdä tiukkaa tunkea itteensä kaikkea moskaa, sillä oon aikonut tehdä uuden vuoden lupaukseksi sen, että ainakaan kevään päättäreihin asti vältän roskaruoakaa ja muuta kuraa.  Mutta siitä myöhemmin lisää.

Toivottavasti nautitte joulustanne, läheisyydestä ja rauhallisuudesta. Palaillaan seuraavaksi joululahja-esittelyn parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti