maanantai 17. joulukuuta 2012

Baileys tryffelit

Aika alkaa tuoda vanhasta blogista reseptejä tänne uuteen. Ja mitkä reseptit olisivatkaan sen ajankohtaisempia tuoda ensin kuin jouluun liittyvät!


BAILEYS TRYFFELIT (20-40kpl)
150 g tummaa suklaata (väh. 65-70% kaakaota)
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl Baileysiä

kuorrutukseen
100 g valkosuklaata ja/tai maitosuklaata

Mittaa kerma ja likööri kattilaan, kiehauta. 
Sekoita mukaan rouhittu tummasuklaa ja nosta kattila liedeltä. 
Anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia. (Itse nopeutin prosessia viemällä astian parvekkeelle tunniksi, jolloin pakkanen jähmetti taikinaa. Kannattaa käydä välillä sekoittamassa ja tarkistamassa massaa, jottei se kuitenkaan jäädy.)
Pyörittele käsin pieniä palloja, ja anna kuivahtaa noin kaksi tuntia.
Kasta tryffelit sulatettuun (valko)suklaaseen, nosta konvehtivuokiin ja säilytä huoneenlämmössä. Dippaamiseen hyvä on esim. hammastikku, reikäpuolen kun laittaa vielä alle niin tulee kauniita ja tasaisia suklaapalloja!

5 kommenttia:

  1. Kuinka iso tuo sun purkki on? Mahtuuko siihen kuin paljon noita.. Mietin vaa et jos lahjaks tekee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, tuohon taisi mennä 17kpl. Isompi olisi parempi, johon menisi ainaki se 30kpl.

      Poista
  2. Näitä olisi tarkoitus tuossa loppuviikosta väkertää, saa nähdä kuinka onnistun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, pyörittelin ne pallot ja ne näyttää ihan eriltä :D Mun taikina on paljon sulaneempaa ja kun palloja pyöritti meinasi se sulaa käsiin :D pitää varmaa käyttää palloja pakkasessa pienen hetken ennen dippailua, ei taida muuten onnistua :D

      Poista